Asbest gevonden in speeltuin, opening uitgesteld

De feestelijke heropening van de speeltuin op het Tuindorp gaat vanmiddag niet door. De gemeente meldt dat er asbest is aangetroffen. Bij het installeren van het laatste speeltoestel werd deze week onverwacht asbest aangetroffen in de bodem. Uit een eerste onderzoek is inmiddels gebleken dat de asbest zich voornamelijk concentreert in een hoek van de speeltuin. De aangetroffen asbest bevindt zich onder de oppervlakte. Daarom is er voor gebruikers van de speeltuin geen acuut risico, zegt de gemeente. De gemeente Hof van Twente is in overleg over nadere onderzoeken en welke maatregelen het beste getroffen kunnen worden. Hierover komt volgende week meer duidelijkheid. Foto’s: Hof van Twente Fotografie

Gerelateerde berichten

  • Speeltuin Tuindorp bijna klaar voor gebruik23 augustus 2018 Speeltuin Tuindorp bijna klaar voor gebruik Het heeft flink wat voeten in de aarde gehad, maar een feestelijke opening nadert met rasse schreden. De grond in de speeltuin op het Tuindorp is inmiddels compleet asbestvrij. Een dezer […]
  • Geen asbest boven saneringsnorm in speeltuin Tuindorp20 juni 2018 Geen asbest boven saneringsnorm in speeltuin Tuindorp Nader onderzoek heeft uitgewezen dat er in de speeltuin op het Tuindorp geen asbest boven de saneringsnorm is gevonden. De gemeente meldt dat de grond wel kampt met 'wat asbestmaterialen', […]
  • Speelplek tussen Albatros en Heeckeren geopend17 mei 2018 Speelplek tussen Albatros en Heeckeren geopend De nieuwe speelplek tussen de Albatrosschool en De Wiekslag is vandaag officieel geopend door wethouder van Zwanenburg. Het nieuwe afgeschermde speelterrein met enkele toestellen en een […]
  • Hofmarkt en kledingbank dicht door asbestvermoeden20 april 2015 Hofmarkt en kledingbank dicht door asbestvermoeden De onlangs geopende Hofmarkt en de Kledingbank zijn op last van de gemeente, voorlopig gesloten. Er is een vermoeden van asbest in het pand aan de Wijnkamp. Het gaat om een klein stuk in […]
  • Weigeringen sanering asbesttuinen Gijmink3 februari 2016 Weigeringen sanering asbesttuinen Gijmink Zestig mensen in de zogenoemde 'buitenste schil' van de Goorse wijk 't Gijmink hebben nog geen overeenkomst getekend met de gemeente Hof van Twente voor sanering van de grond. Daarvan is […]