Schoolfeestmuseum in etalage Koster

Er verrijst een waar Schoolfeestmuseum in de etalage van woonwinkel Koster waar ze als enige kunnen zeggen dat de ‘Tente al steet’. “Het is nog niet helemaal klaar maar we zijn er bijna” zegt Maria Koster die samen met haar man Adolf elk jaar een deel van de etalage inrichtte met Schoolfeestgerelateerde relikwieën. En dat al meer dan 20 jaar. Al die zelfgemaakte Schoolfeestjuweeltjes zijn zorgvuldig bewaard gebleven en mogen nog één keer worden gezien door het publiek dat door de Kerkstraat wandelt. Na het komende School en Volksfeest is het voorbij en zal er geen museum meer te zien zijn. Nooit meer want Woonwinkel Koster gaat definitief de deuren sluiten. “Daarom pakken we nog één keer flink uit” aldus de ras-Goorse Schoolfeestadepten.

 

 

 

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: Prins Adolf6 februari 2022 Oald Goor: Prins Adolf De maand februari staat normaal in het teken van het feest der zotten, maar door alle corona-sores is de weg naar een massaal feest nog altijd gesloten. Reden voor de redactie van Oald […]
  • Sigrid Koster zet familietraditie voort3 oktober 2018 Sigrid Koster zet familietraditie voort De nieuwe woonwinkel van de Goorse Sigrid Koster wordt morgen geopend voor het publiek. Zij zet daarmee in de Kerkstraat een meer dan 65-jarige familietraditie voort. Het was aanvankelijk […]
  • Verhuizing Lidl naar Kerkstraat stuk dichterbij29 april 2016 Verhuizing Lidl naar Kerkstraat stuk dichterbij De komst van een grote supermarkt naar de Kerkstraat zit al jaren in de pijplijn maar nu lijkt het er dan toch van te komen. Projectontwikkelaar ten Brinke heeft de plannen gepresenteerd […]
  • Veel Gorenaren getroffen door corona30 juni 2022 Veel Gorenaren getroffen door corona Dat ze nog niet van het coronavirus af zijn is in de afgelopen dagen zeker wel gebleken in het Goorse. Er worden veel positieve tests gemeld. Het gaat hierbij met name om zelftests die […]
  • Reisverslag…28 juni 2022 Reisverslag… Dinsdag 28 juni 2022, het reisverslag van een weekendje weg in Goor. Ik dacht er verstandig aan te doen om er maar direct aan te beginnen zondagnacht na het Goors Victorie. Dat dat niet […]