Relker hekelt 053 en hoopt op titel Ajax

Hij is na zijn vierde titel met sv Hector inmiddels rustend trainer, maar Ate Relker blijft een markant en kleurrijk figuur in het voetbal. Zo hoopt de Feyenoord-fanaat zondag ‘van ganser harte’ dat Ajax kampioen wordt van Nederland. Trainen in een Ajax-shirt onder leiding van Ate Relker staat gelijk aan het tekenen van het doodvonnis, maar de antipathie jegens FC Twente is sinds het succes nog groter bij Relker. “Heel het amateurvoetbal in Twente heeft steeds meer last van die club uit 053. Clubs hebben nauwelijks nog spelers en er staat geen hond meer langs de lijn. Straks ligt Munsterman op zijn boot in Spanje te rentenieren en is het zondagamateurvoetbal in Twente kapot. Dat doet heel zeer.”

Relker doet zijn uitspraken in een interview met Twentesport.com. “Ik hoorde dat de clubs in Enschede en Losser er helemaal veel last van hebben. Soms hebben ze haast geen spelers meer om op te stellen. Er staat alleen nog een vast groepje supporters bij het eerste elftal te kijken. FC Twente is net een grote supermarkt. Ze vreten alle kleine clubs op”, verzucht hij.

“Munsterman doet er nu weer een ring bij op. En dan nog één en dan weer één. Het ergste komt nog. De jongens van 14 tot 18 jaar worden nu helemaal gek gemaakt. Daar heeft een amateurclub straks helemaal niets meer aan. We degradeerden vorig jaar bij NEO. Die wedstrijd moest al om 12 uur gespeeld worden in verband met een wedstrijd van FC Twente. Meteen na de wedstrijd ging de helft van mijn elftal zo op de trein naar Enschede. Terwijl we net gedegradeerd waren. Ik voelde me daar toen heel naar bij. Daarom hoop ik dat Ajax kampioen wordt.”

Toch blijft het geplaagde Feyenoord zijn club. “Ik blijf voor Feyenoord tot ik de kist in ga met de vlag van die grote club eroverheen. Dat is al zo sinds 1958 en dat blijft altijd doorgaan.”

Bron: www.twentesport.com