Grote brand bij Ter Horst afvalverwerking (met video)


Een grote berg met afval bij Ter Horst milieu aan de Breukersweg is even na middernacht in brand gevlogen. De brandweer schaalde vrijwel direct op naar grote brand om het vuur goed te kunnen bestrijden. Om de afvalbrand te kunnen blussen is er een grootwatertransport opgezet vanaf de vijver ter hoogte van de Oad garage. Met inzet van een hoogwerker en 4 blusvoertuigen waren de vlammen in minder dan een uur tijd gedoofd. Het nablussen gaat nog uren duren omdat het afval uit elkaar getrokken moet worden. De afvalberg bestond voornamelijk uit hout, plastic en metaal. Over de oorzaak is nog niets bekend, maar volgens de persvoorlichter is in de meeste gevallen broei de oorzaak van dergelijke afvalbranden.

Gerelateerde berichten

  • DIFTAR-maffia…16 september 2015 DIFTAR-maffia… 1 januari 2017. Zet deze dag in uw agenda…want dit is de dag dat bij het afvalverwerkingsbedrijf Bruins&Kwast de vlag uitgaat. De dag dat iedereen daar opslag krijgt en de […]
  • Afvalcontainers in brand gevlogen13 februari 2016 Afvalcontainers in brand gevlogen Aan de Merelstraat zijn vanavond rond 19:15 uur afvalcontainers in brand gevlogen die tegen een schuur aan stonden. Daardoor heeft de schuur flinke rookschade opgelopen. Van de containers […]
  • Twente Milieu: Diftar niet te vroeg invoeren1 juli 2015 Twente Milieu: Diftar niet te vroeg invoeren Volgens Twente Milieu doet de gemeente Hof van Twente er geen goed aan om het zogenoemde Diftarsysteem al op 1 januari van het volgend jaar in te voeren. Dat stelt de afvalverwerker in een […]
  • Grote brand bij Bruins&Kwast (UPDATE)6 september 2018 Grote brand bij Bruins&Kwast (UPDATE) Bij afvalverwerkingsbedrijf Bruins&Kwast woedde vannacht een grote brand. Op het milieupark aan de Mossendamsdwarsweg is rond 03:15 uur brand ontstaan in een grote berg gras van circa […]
  • Agrowin wil andere milieucategorie dan gemeente8 maart 2015 Agrowin wil andere milieucategorie dan gemeente Het Goorse bedrijf Agrowin BV wil dat het bestemmingsplan voor het bedrijfsperceel aan de Goorse haven wordt ingedeeld in een zwaardere milieucategorie dan de gemeente Hof van Twente. […]