Twenthe klopt Victoria en treft NEO in halve finale

Twenthe heeft zich vanmiddag geplaatst voor de halve finale van de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Victoria’28 werd in Enschede met 2-3 verslagen en daardoor speelt de ploeg van de scheidende trainer Michiel Mensink volgende week in de volgende ronde, thuis tegen NEO uit Borne. Tegen Victoria werkte Twenthe een 2-0 achterstand weg en trok het de winst over de streep nadat vlak voor tijd Simon Hevink de winnende treffer binnen schoot.

Victoria begon op sportparl Wesselerberink in Enschede beter aan de wedstrijd en kwam na 18 minuten op voorsprong door een treffer van Jeroen Germeraad. Hij mocht tien minuten voor rust vanaf elf meter aanleggen nadat er gefloten werd voor een overtreding binnen het 16-metergebied. Een beslissing waarbij de scheidsrechter van dienst fout zat want de tackle werd gemaakt net buiten het strafschopgebied (foto). Germeraad faalde niet en zette de thuisploeg op 2-0.

Twenthe kwam vlak voor rust op 2-1, ook door een strafschop na een handsbal in het 16-metergebied die eveneens discutabel was. Koen Morsink pakte dit kadootje ook uit en zo gingen beide ploegen rusten met 2-1. In de tweede helft ontwikkelde Twenthe een overwicht en kreeg het al snel een levensgrote kans op de gelijkmaker. Jasper Groothuis kwam één op één met de Enschedese doelman en probeerde deze te omspelen. Dat lukte echter niet doordat deze goed ingreep. Een kwartier voor tijd scoorde hij wel. Na een goed opgezette aanval was Groothuis het eindstation. Hij schoot goed binnen met links.

Twenthe bleef de betere ploeg en kreeg loon naar werken in één van de laatste speelminuten. De ingevallen Guss Lummen bediende Simon Hevink die binnen schoot en de 2-3 op het scorebord zette. Daarna kwamen er nog zeker acht minuten blessuretijd en daarin kreeg Victoria nog een levensgrote kans op de gelijkmaker maar het was Elmar Gierveld die zich vol voor de bal gooide en een tegentreffer voorkwam en daarmee ook de zege veilig stelde. Volgende week zondag speelt Twenthe in de halve thuis tegen het Bornse NEO, de nummer drie in de eindstand van de derde klasse A, dat vandaag in en tegen Colmschate met 0-1 won.