Oud Goorse schrijft kinderboek in moeilijke periode

Ze kampte met depressies en heeft daarnaast de zorg voor een zieke echtgenoot en een moeder met de ziekte van Parkinson. Toch kreeg ze het voor elkaar om een persoonlijke wens uit te laten komen. Anne Wijkamp, tegenwoordig woonachtig Hengelo, schreef een kinderboek en kreeg het ook voor elkaar om het te laten uitbrengen. ‘Wipstaart gaat op avontuur’ ligt sinds kort in de winkels. “Voor de meeste mensen is het ‘maar een kinderboek’, voor mij is het een bewijs dat ondanks tegenslagen in het leven, je dromen nog steeds uit kunnen komen” aldus Wijkamp. Die hieronder haar verhaal vertelt.

“Het is altijd al mijn droom geweest een boek te schrijven en iets met tekenen te doen. Het is er echter nooit van gekomen. Ik leerde tien jaar geleden mijn huidige man kennen. Ik werd geplaagd door terugkerende depressies, en toen we trouwplannen hadden, hoopte ik dat ik daar meer geluk door zou kunnen vinden. Dat ging helaas niet door. Mijn man verloor zijn werk, maar heel makkelijk was het niet om nieuw werk te vinden. We kregen te horen dat hij een ziekte heeft, neurofybromatose. Inmiddels is hij nu ook volledig afgekeurd. Werken om uit onze financiële penibele situatie te komen is voor mij niet makkelijk, aangezien ik nog dagelijks worstel met depressie, de zorg voor mijn man en voor mijn moeder die Parkinson heeft. Eind vorig jaar kwam een lichtpuntje in ons leven toen bleek dat mijn schoonzus zwanger was van haar derde kind. Ik vond afleiding door twee van mijn hobby’s, schrijven en tekenen, te combineren door een kinderboek voor haar te maken als kraamcadeau. Nadat het af was kreeg ik zoveel leuke reacties, dat ik heb besloten het manuscript naar een uitgever te sturen.”

Het boek gaat over een konijntje dat van huis weg loopt om op avontuur te gaan. Tijdens zijn tocht door het bos komt hij veel dieren tegen. Maar vindt hij het avontuur dat hij zoekt? Komt hij nog weer thuis? “Wipstaart gaat op avontuur’  is te koop bij de boekhandel en via de website van Wijkamp.

Gerelateerde berichten

  • Goorse Mayke presenteert kinderboek11 juli 2019 Goorse Mayke presenteert kinderboek De 12-jarige Mayke Vaneker heeft vandaag een kinderboek dat ze schreef met de bekende kinderboekenschrijver Ruben Prins, gepresenteerd op de Heeckerenschool. Zij won vorig jaar een […]
  • Schrijvers op Goorse scholen4 november 2014 Schrijvers op Goorse scholen Op initiatief van de Bibliotheek Hof van Twente worden met enige regelmaat schrijvers uitgenodigd om te komen verhalen in de klassen in Goor en omgeving. Gisteren was de Hilversumse […]
  • Ik geef je een roosje, mijn roosje…5 september 2017 Ik geef je een roosje, mijn roosje… Treinreizigers werden vanochtend op het station in Goor verrast met een fraaie geste van de stichting Doors Wide Open. Medewerkers deelden rozen uit. Aan iedere passant twee. Eén om zelf […]
  • Muziekschool start met seniorenkoor overdag6 september 2017 Muziekschool start met seniorenkoor overdag De muziekschool Hof van Twente start komende maandag met een koor voor senioren die vooral overdag zullen zingen. Hiermee wordt een wens vervuld en aan diverse verzoeken voldaan om een […]
  • Luisteren en troost kernwoorden in kersttoespraak burgemeester26 december 2016 Luisteren en troost kernwoorden in kersttoespraak burgemeester Geen lokale thema's in de kersttoespraak van burgemeester Nauta dit jaar. Wel een oproep tot het luisteren naar elkaar, het vertellen van verhalen en het helpen van een naaste. In een ruim […]