Eierstokken tegen de hartkleppen…

Ik heb een bloedhekel aan autoriteit. Vandaar ook de anarchie-tattoo op mijn bovenarm. ‘Geen slaven en geen meesters’, dat loopt als een rode draad door mijn leven. Wie en waarom zal iemand anders het recht hebben mij te zeggen wat ik wel en niet mag? Ik moet toch lekker zelf weten of ik m’n autogordel draag of niet? Doe ik daar iemand kwaad mee? Ik zal toch zeker zelf uitmaken of ik 5, 6 of 7 wietplanten achter in m’n tuin heb willen staan of niet dan? Wat heeft iemand er mee te maken als ik 6 sloffen peuken meeneem uit Luxemburg en onder m’n stoel 10 liter whiskey laat meereizen?

Dat de grote heren, met kleine piemeltjes, als kleuters in de zandbak, een handelsoorlog met elkaar beginnen en dat daardoor mijn favo-drankje een keer zo duur wordt en een onderdeel van mijn motor ineens niet meer te betalen is…fuck you!

Fuck you! Dat zal de beste man richting Holten, tegenover de Poppe, ook wel gedacht hebben. Wat…ik mag hier niet bouwen op mijn eigen grond! Hoezo mag ik hier geen bouwmaterialen hebben liggen? Doe je best met je dwangsommen en handhavingsbeleid. Dat is ook zo’n verschrikkelijke term, “handhavingsbeleid”. Hoge ooms krijgen daar blijkbaar een stijve plasser van en bij de vrouwelijke exemplaren, in datzelfde bestuur, joekelen de eierstokken tegen de hartkleppen. Zó lekker dat “handhaven”. En vervolgens wordt, voor de verandering, de afdeling “waakzaam en dienstbaar” maar weer eens op pad gestuurd en ingezet tegen de eigen bevolking.

Oké, oké, ik weet dat de meneer in kwestie uiteindelijk keihard aan het kortste eind trekt, maar het geeft mij wel een gevoel van rebellie als ik zulke verhalen lees. Als een soort Che Guevara erbij willen zijn als de revolutie uitbreekt. En die komt…ooit…dat kan niet anders.

Hoe kun je iemand anders tot de orde roepen als je d’r zelf een grote pröttel van hebt? Loop voor de gein eens langs het net nieuw aangelegde waterspeelpark op het Gijmink. Aanschouw de plek wat door moet gaan als “kinderspeelplaats”. Als er überhaupt kinderen zouden spelen zou je ze niet kunnen vinden door het hoge onkruid wat er weelderig tiert. Rondje Regge dan maar? Weinig Regge te zien…compleet dichtgegroeid. Het heeft tonnen en tonnen gekost om die stinksloot weer boven de grond te krijgen. Trouwens het braakliggende terrein, waar vroeger het zwembad heeft gestaan, mooi opgeknapt hè?

Zouden de pielemansjes daar niet eens wat moeten “handhaven”? Of zijn ze even te druk met het toonbaar maken van de optocht-route? Alles voor het oog…

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Het benam m’n adem…12 oktober 2021 Het benam m’n adem… Vorig weekend hebben we met ons clubje motormuizen het seizoen afgesloten met een tripje naar de Eifel in Duitsland. Onze bestemming was Ahrweiler aan het stroompje de Ahr. Het kalme […]
  • Waanzin is…5 oktober 2021 Waanzin is… Bemoeizucht. Ik kan er ontzettend slecht tegen. Wat is dat toch steeds dat een bepaald groepje mensen continu over een ander groepje wat te zeggen wil hebben? Of het nu gaat over alcohol, […]
  • Wees welkom…28 september 2021 Wees welkom… Wat een boffers zijn het. De nieuwe ingeschreven Gorenaren van ná 1 september 2020. Ze worden uitgenodigd door het welkomstcomité van de gemeente. Het opperhoofd kon een gaatje vinden in […]
  • Kleuterende prutsers…21 september 2021 Kleuterende prutsers… Stank voor Ank en de zaag onder de stoel van Kaag. De rij met afdruipende bewindslieden lijkt oneindig te worden. Ze gunnen elkaar alles, behalve lucht. Waar Koning Willy jaarlijks […]
  • #doesnormaal…14 september 2021 #doesnormaal… Al zo’n anderhalf jaar zitten mijn collega’s en ik in het weekend op de bank met de beetjes omhoog. Waar eerder de zaterdag overdag in het teken stond van een beetje kalm aan doen want […]