“NEO is zwaar favoriet, maar Twenthe kan zéker stunten”

Hij beleeft een turbulent seizoen met vv Twenthe en komende zondag neemt hij definitief afscheid van het thuispubliek. Scheidend trainer Michiel Mensink doet na vier seizoenen voor het laatst de poorten dicht op Sportpark Piepwillem. Toch betekent zondag nog niet zijn laatste wedstrijd. Twenthe, dat in de winterstop dood en begraven leek, is nog volop in de race voor promotie naar de tweede klasse. En ook de Tukker Cup kan hij nog eens toevoegen aan zijn palmares. Vandaag kijkt Mensink, die de club al liet promoveren naar de derde klasse, al vooruit naar het duel van zondag met NEO.


In de winterstop lagen jullie nog aan de beademing en dreigde directe degradatie. Nu strijden jullie om promotie. Hoe kan dat?
“In het begin van het seizoen hadden we te kampen met een golf aan blessures”, begint hij. “Daarnaast waren vaak spelers om verschillende redenen niet aanwezig. Sommigen gingen laat op vakantie, een weekendje weg. En twee jongens, onder wie Simon Hevink, zijn langdurig op stage geweest in het buitenland. De lege plekken zijn ingenomen door spelers van het zaterdagteam, het tweede en de A1. Het duurde even voordat we met een enigszins vaste samenstelling konden spelen. Tot de winterstop hebben we daarom tegenvallend gepresteerd. Na de winterstop raakten we beter ingespeeld en bracht vooral routine en strijdlust van spelers van het tweede -Guus Lummen en Tijmen van Wissing- de juiste injectie die we nodig hadden. Daarna gingen we winnen, nam het zelfvertrouwen zienderogen toe en kwamen de punten vanzelf. Het behalen van nacompetitie is een extraatje waar we zelf niet meer op gerekend hadden.”

Jij bleef in die zorgwekkende periode heel rustig. Heb je écht niet getwijfeld?
“Ik ken de kwaliteit van de ploeg. Deze is goed genoeg om zich te handhaven in de derde klasse. Ik heb nooit getwijfeld aan het ontlopen van de onderste drie plaatsen.”

Zondag tegen NEO, jouw voormalige-werkgever. Zij lijken de favoriet. Hoe schat jij de kansen in?
“NEO is het aan haar stand verplicht van ons te winnen. Bij een club met een dergelijk ledenaantal hoort de tweede klasse als basisniveau met zo af en toe een uitschieter naar boven en naar onder. Maar tweede klasse moet geen uitzondering zijn voor NEO. Ik vergelijk ze met clubs als ATC en TVC. Daar kunnen ze het ook. Het basisniveau van Twenthe is derde klasse. Twenthe heeft nu een lichting spelers die kunnen groeien naar de tweede klasse. Of deze jongens daar nu al klaar voor zijn valt te bezien. Als we een goede dag hebben kunnen we winnen van NEO. Strijd leveren kunnen we sowieso en daar kom je soms ook heel ver mee komen. Kortom, NEO is zwaar favoriet maar Twenthe kan zeker voor een stunt zorgen.”


Met welk gevoel sta je nu langs de zijlijn zondag? Het is sowieso je laatste thuiswedstrijd in dienst van vv Twenthe:
“Met een trots gevoel. Ik heb met veel plezier gewerkt bij Twenthe en heb het geluk dat er momenteel een goede lichting spelers is. Dit was een jaar of tien geleden ook het geval. Ik zie ontwikkeling. Jonge spelers worden zienderogen beter en ik ben altijd iemand geweest die vaak kiest voor talent in plaats van ervaring. Ik heb de overtuiging dat de ontwikkeling van die spelers ten goede komt met resultaat als gevolg. Ik geniet van spelers zoals Jasper Groothuis, Simon Hevink, Jelmer Plegt, Jelle Horselenberg en Bas Zweers. Dit zijn nu al spelers die mede het elftal dragen en hebben nog een hele carrière voor de boeg. De overstap van Jasper naar Excelsior vind ik fantastisch.”

“Verder sta ik ook met een dankbaar gevoel aan de lijn. Twenthe heeft mij de kans gegeven mezelf verder te ontwikkelen. Ik ben mezelf een paar keer goed tegengekomen, waar ik flink van geleerd heb. In vergelijkbare situaties zal ik in de toekomst anders handelen. Ik heb altijd de steun van bestuur, supporters en vrijwilligers gevoeld. Die wil ik bij deze ook hartelijk danken.”

Gerelateerde berichten

  • Nieuwbakken trainer Hans Dirksen ondertekent contract bij Twenthe5 juli 2018 Nieuwbakken trainer Hans Dirksen ondertekent contract bij Twenthe De komst van Hans Dirksen naar vv Twenthe is bezegeld. Gisterenavond zette de oefenmeester uit Enter zijn handtekening onder een verbintenis voor één seizoen. Hiervoor was hij de […]
  • Twenthe speelt gelijk tegen Zwolle18 maart 2018 Twenthe speelt gelijk tegen Zwolle Twenthe heeft vanmiddag een punt overgehouden aan het treffen met sv Zwolle. De ploeg van trainer Michel Mensink speelde met 1-1 gelijk. In de eerste helft was er een licht veldoverwicht […]
  • Michiel Mensink naar Avanti Wilskracht27 november 2017 Michiel Mensink naar Avanti Wilskracht Michiel Mensink is volgend jaar de hoofdtrainer van Avanti Wilskracht in Glanerbrug. De huidige oefenmeester van vv Twenthe gaf eerder aan na 4 seizoenen de Goorse derdeklasser te gaan […]
  • Twenthe wacht zware klus in finale nacompetitie28 mei 2016 Twenthe wacht zware klus in finale nacompetitie Hij was met het hele eerste elftal van vv Twenthe aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd tussen Hector en RSC afgelopen donderdag. Trainer Michiel Mensink zag ook het eerste duel in […]
  • Twenthe nog een jaar door met Michiel Mensink27 november 2015 Twenthe nog een jaar door met Michiel Mensink Michiel Mensink geeft ook volgend jaar leiding aan de eerste selectie bij vv Twenthe. De oefenmeester uit Ambt Delden heeft zijn contract met nog een jaar verlengd. Mensink is bezig aan […]