KEVIN SPANNINGA WERELDKAMPIOEN BMX !

Een fantastische prestatie van Gorenaar Kevin Spanninga. Hij werd vandaag in Baku wereldkampioen BMX in de klasse 17 tot 24 jaar. De fietscrosser van DVO Haaksbergen was in de hoofdstad van Azerbeidzjan oppermachtig. Hij won eerst de drie manches in de voorronde en won daarna ook zijn races in de kwart- en halve finales. Ook in de grote finale was de Goorse krachtpatser niet te houden en reed hij de rest van het mondiale veld aan flarden. Spanninga was vorig jaar nog de nummer drie op het WK dat toen in het Amerikaanse Rock Hill gehouden werd en is ook regerend Nederlands Kampioen. De kersverse wereldkampioen keert komende zondag terug in Goor en kan zich dan gaan voorbereiden op het NK en EK van dit jaar. 

Gerelateerde berichten

  • Groots onthaal voor wereldkampioen Spanninga10 juni 2018 Groots onthaal voor wereldkampioen Spanninga De kersverse Goorse wereldkampioen BMX Kevin Spanninga is vanmiddag op grootse onthaald op het plein voor café De Whee. De 21-jarige fietscrosser behaalde afgelopen woensdag in Baku, de […]
  • Brons voor Spanninga op WK BMX !29 juli 2017 Brons voor Spanninga op WK BMX ! Kevin Spanninga is derde geworden op het wereldkampioenschap BMX in het Amerikaanse Rock Hill. De Goorse fietscrosser verraste in de categorie van BMX-ers tussen de 17 en 24 jaar vriend en […]
  • Spanninga zevende op EK BMX11 juli 2016 Spanninga zevende op EK BMX Kevin Spanninga is dit weekeinde als zevende geëindigd tijdens het Europees Kampioenschap BMX in het Italiaanse Verona. De Goorse fietscrosser liet daarmee zien in zijn klasse tot de […]
  • Kevin Spanninga zegeviert op nieuwe bike8 mei 2018 Kevin Spanninga zegeviert op nieuwe bike Kevin Spanninga heeft meteen zijn visitekaartje afgegeven op zijn nieuwe BMX. De talentvolle fietscrosser uit Goor won op Papendal. In een spannende strijd om de prestigieuze Talentcup […]
  • Spanninga na blessureleed op weg naar WK19 mei 2017 Spanninga na blessureleed op weg naar WK Na drie jaren blessureleed is hij terug aan het front. BMX'er Kevin Spanninga. De 21-jarige fietscrossers uit Goor heeft als doel dit jaar om te etaleren bij het WK in Amerika. "Dat is […]