Twente verliest van NEO en blijft derdeklasser

Twenthe is er niet in geslaagd om de finale van de nacompetitie te bereiken. De ploeg van de scheidende trainer Michiel Mensink verloor vanmiddag op eigen veld met 0-2 van het Bornse NEO en op die nederlaag was weinig af te dingen. Neo had in de eerste helft het beste van het spel maar de betere mogelijkheden waren voor Twenthe. Mark Nijland stuitte op de goalie van NEO terwijl niet veel later ook Japser Groothuis een grote mogelijkheid kreeg op de openingstreffer.

In het tweede bedrijf ontwikkelden de bezoekers nog meer overwicht en kreeg de ploeg uit Borne ook de nodige kansen. Na driekwart wedstrijd was het raak. Een schitterende boogbal van Mauro Lohuis zeilde over doelman Bas Zweers in het doel: 0-1. Daarna ging Twenthe vol in de aanval en in deze alles of nietspoging profiteerde NEO van de ruimte en stelde het in de 84e minuut de winst veilig. Een mooi uitgespeelde aanval had in Ron Spoler het eindstation. Hij schoot de 0-2 binnen. Twenthe speelt dus ook volgend seizoen in de derde klasse en heeft in dit seizoen nog één duel voor de boeg. Op zaterdag 30 juni kunnen de Goorse Tricolores alsnog een prijs pakken als de finale om de Tukker Cup gewonnen wordt. Daarin is DETO de tegenstander. NEO speelt volgende week om promotie naar de tweede klasse tegen het Enschedese FC Suryoye.

Gerelateerde berichten

  • Twenthe klopt Victoria en treft NEO in halve finale3 juni 2018 Twenthe klopt Victoria en treft NEO in halve finale Twenthe heeft zich vanmiddag geplaatst voor de halve finale van de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Victoria'28 werd in Enschede met 2-3 verslagen en daardoor speelt de […]
  • Twenthe doet goede zaken in derde klasse B19 maart 2017 Twenthe doet goede zaken in derde klasse B Twenthe heeft vanmiddag een afgetekende 3-0 zege geboekt. Op het eigen kunstgras werd het Larense Witkampers over de knie gelegd. De ploeg van trainer Michiel Mensink was heer en meester […]
  • Luxeproblemen voor Twenthe-trainer Mensink9 juni 2018 Luxeproblemen voor Twenthe-trainer Mensink Hoe vv Twenthe ten strijde zal trekken morgen in de halve finale van de nacompetitie is nog ongewis want er zijn nog de nodige hoofdbrekens bij trainer Michiel Mensink. Voor het duel tegen […]
  • Twenthe ook onderuit bij Eerbeekse Boys18 september 2016 Twenthe ook onderuit bij Eerbeekse Boys Twenthe Goor kan prestatief nog niet aarden in de derde klasse. Na drie speelronden staat de teller op slechts één punt. Vanmiddag ging de formatie van trainer Michiel Mensink met 3-2 […]
  • Twenthe bewijst zichzelf een slechte dienst13 mei 2018 Twenthe bewijst zichzelf een slechte dienst Twenthe stond voor het thuisduel tegen Witkampers nog op poleposition voor het winnen van de derde periodetitel maar na de 1-2 nederlaag heeft de ploeg van trainer Michiel Mensink het […]