Twente verliest van NEO en blijft derdeklasser

Twenthe is er niet in geslaagd om de finale van de nacompetitie te bereiken. De ploeg van de scheidende trainer Michiel Mensink verloor vanmiddag op eigen veld met 0-2 van het Bornse NEO en op die nederlaag was weinig af te dingen. Neo had in de eerste helft het beste van het spel maar de betere mogelijkheden waren voor Twenthe. Mark Nijland stuitte op de goalie van NEO terwijl niet veel later ook Japser Groothuis een grote mogelijkheid kreeg op de openingstreffer.

In het tweede bedrijf ontwikkelden de bezoekers nog meer overwicht en kreeg de ploeg uit Borne ook de nodige kansen. Na driekwart wedstrijd was het raak. Een schitterende boogbal van Mauro Lohuis zeilde over doelman Bas Zweers in het doel: 0-1. Daarna ging Twenthe vol in de aanval en in deze alles of nietspoging profiteerde NEO van de ruimte en stelde het in de 84e minuut de winst veilig. Een mooi uitgespeelde aanval had in Ron Spoler het eindstation. Hij schoot de 0-2 binnen. Twenthe speelt dus ook volgend seizoen in de derde klasse en heeft in dit seizoen nog één duel voor de boeg. Op zaterdag 30 juni kunnen de Goorse Tricolores alsnog een prijs pakken als de finale om de Tukker Cup gewonnen wordt. Daarin is DETO de tegenstander. NEO speelt volgende week om promotie naar de tweede klasse tegen het Enschedese FC Suryoye.