Acht medailles voor ‘olympische’ zwemmers De Hof

De Goorse zwemmers van ZPC De Hof presteerden dit weekeinde uitstekend tijdens de ‘Special Olympics’, een groots toernooi met alle takken van sport voor mensen met een verstandelijke beperking. Een vijftal zwemmers van De Hof kwam in Doetinchem in actie op verschillende zwemonderdelen en het kwintet behaalde in totaal acht medailles. Ronnie Haringman pakte twee keer goud. Hij won de 25 meter schoolslag en de 50 meter schoolslag. Op die afstand was er zilver voor Karin Dekkers. Robin van Sermond behaalde zilver op de 25 meter schoolslag terwijl er brons was voor Peter Dolman op de 50 meter schoolslag en de 50 meter vrije slag. De estafetteploeg tenslotte, werd derde in Doetinchem waar in totaal 2000 sporters in actie kwamen dit weekeinde.

Gerelateerde berichten

  • Derking benoemd tot ere-official KNZB7 maart 2016 Derking benoemd tot ere-official KNZB Gorenaar Henk Derking is door de Nederlandse Zwembond KNZB benoemd tot ere-official. De vrijwilliger van Zwem en Poloclub De Hof zette zich ruim 35 jaar in voor De Whee die enkele jaren […]
  • Elisa Haverkate pakt twee Overijsselse zwemtitels9 januari 2017 Elisa Haverkate pakt twee Overijsselse zwemtitels Het Goorse zwemtalent Elisa Haverkate is dit weekeinde op twee afstanden Overijssels Kampioen geworden in haar leeftijdsklasse. Het 14-jarige toptalent zegevierde tijdens de […]
  • NK-zilver voor Quinten ten Dam28 september 2015 NK-zilver voor Quinten ten Dam De 11 jarige Quinten ten Dam heeft gisteren zilver behaald op de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen in Eindhoven. Het Goorse talent is onderdeel van de estafetteploeg van ZPC De Hof die […]
  • Geen Goorse medailles op ONK zwemmen10 november 2014 Geen Goorse medailles op ONK zwemmen Geen eremetaal voor Goor dit weekeinde op het ONK kortebaan in Tilburg. De damesestafetteploeg van ZPC De Hof met de Goorse zwemsters Kimberley Kranenberg en Sietske Veldkamp zwommen de […]
  • Weer Overijssels zwemsucces voor Haverkate en ten Dam16 januari 2017 Weer Overijssels zwemsucces voor Haverkate en ten Dam Elisa Haverkate heeft haar vorm ook in het tweede weekend van het Overijssels kampioenschap zwemmen vast weten te houden. De jonge Goorse won in haar categorie goud op de 100 meter vrije […]