Als puppies om mama’s tiet…

Ons Höfke stond niet alleen al op de nationale kaart maar heeft zich afgelopen week óók op de mondiale kaart gezet. Dit keer niet door asbestschandalen of slecht onderhoud van groen, maar door een wereldwijde opererende drugsbende, gehuisvest in een Goors opslag-loodsje. Uiteraard werd er direct ingegrepen bij de ontdekking en de mannen en vrouwen in uniform verdrongen zich als puppies om mama’s tiet om deel te nemen aan de actie.

Kijk, dat is nu nog eens “waakzaam en dienstbaar”. De burgerbevolking beschermen tegen drugscriminelen en er voor zorgen dat die troep niet op onze straten komt. Een keer niet ingezet worden tegen je eigen bevolking maar juist eens ten dienste van je burgers mogen werken. Dat zal even wennen zijn maar ze kunnen het dus toch wel…maatschappelijk verantwoord handhaven. Zal mij alleen benieuwen hoeveel verkeerscontroles er weer nodig zijn om de actie op Zenkelsdamhoek te bekostigen. Nou ja, heb ik in ieder geval het gevoel dat mijn boete van laatst, rijden zonder gordel, nog ergens goed voor is. 140 Pietermannetjes, exclusief een bureaucratie-toeslag van 9 euries. Negen euro “administratiekosten”. Legaal gappen en vervolgens ook nog eens geld vragen om dat gappen te bekostigen. Hoe waanzinnig wil je het hebben?

Na de ophef van vorige week over de trieste staat van het openbare groen in Goor, gingen bij deze en gene op het gemeentehuis de luiken ook voor heel eventjes open. Daags na de verschillende berichtgevingen over deze bende stonden er prompt een paar equipes om te maaien, schoon te maken en op te ruimen. Ze kunnen het wel…met een beetje aansporing. Werkt bij mijn dochter van 6 meestal ook erg effectief; even dreigen met boos worden en ze loopt weer in de pas…voor eventjes.

Wat helemaal zonder aansporing kan in onze Hof is het maken van mooie dingen. De tempel van het Feest der Feesten opbouwen op onze Schoolfeestweide bijvoorbeeld. Of wat te denken van het huzarenstukje de film, “Mirrewinter the movie”. Een film van Markelose bodem met een Goors tintje. Het onthalen van de kersverse Goorse wereldkampioen BMX is het volgende op het lijstje waar we trots op mogen zijn. Eigenlijk is er best heel veel om trots op te zijn. Laten we in aanloop naar het Schoolfeest ons maar eens niet meer bezig houden met zaken waar we geen invloed op hebben en onze energie sparen voor ONS feest! Daar zullen de nathalzen zich ook wel als puppies verzamelen rond de tiet van moeder Jupiler…

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Betere helft…20 december 2016 Betere helft… Vandaag de laatste virtuele inkt voor een column in het jaar 2016. Nog even en we dompelen onder in champagne, gourmetten, oliebollen, kniepertjes met slagroom en ander hartkleppenvet.  Ik […]
  • Verwende soppertjes…29 november 2016 Verwende soppertjes… Nee is nee en ja is ja. Dat leren kinderen normaal gesproken al vanaf kleins af aan. Toch is niet iedereen groot gebracht met deze begrippen. Ik vraag me af hoe dat komt. Zouden ze deze […]
  • GRATIS…GRATIS…GRATIS…11 oktober 2016 GRATIS…GRATIS…GRATIS… Sporten is ongezond en voetballen in het bijzonder. Alleen al door je op het kunstgrasveld te begeven loop je risico op kanker. De korreltjes die ze op het kunstgras gooien zijn gemaakt […]
  • Ouderschapsverlof…13 december 2016 Ouderschapsverlof… Sinds vorige week geniet ik van één dag in de week “ouderschapsverlof”. Ja ja, ik zal jullie voor zijn. Ik ga ook zitten als ik plas, heb een knipmutse nodig, studeer veur old wief en mos […]
  • Hobbelig knollenveld…18 september 2018 Hobbelig knollenveld… Het was landelijk nieuws: “Boomvergiftiger actief in Goor”, kopte de headline op de website van de NOS. Naast randdebielen die gebakken sponsjes verstoppen voor honden, hebben we nu dus […]