Oud speelgoed in het Goors Historisch Museum

In het Goors Historisch Museum is deze periode speelgoed te zien uit de periode 1900 – 1970. Naast het speelgoed uit het museumdepot is er veel ingebracht door medewerkers van het museum. Ook komt een groot deel uit de collectie van de familie Beckers, die jarenlang een speelgoed- en poppenmuseum in Tilburg hadden en nu in Goor wonen. De expositie laat een grote variëteit aan speelgoed zien: van vliegende Hollander (foto) tot stoommachine, van pakhuis tot poppenwagen.

Bijzonder is het, door een Goorse jongen, zelfgemaakte monopolyspel uit de WOII, met straten en pleinen uit Den Haag en opdrachtkaartjes die met de oorlog te maken hebben. Een expositie om even terug te gaan in de tijd en om kinderen en kleinkinderen te laten zien hoe er vroeger werd gespeeld toen er nog geen spelcomputers bestonden. De expositie, op beide verdiepingen van het museum, loopt tot en met 16 november.

Gerelateerde berichten

  • Speelgoedexpositie in Historisch Museum4 september 2018 Speelgoedexpositie in Historisch Museum Het Goors Historisch Museum opent tijdens de jaarlijkse Open Monumentendagen komende zaterdag 8- en zondag 9 september de deuren van 13.30 - 16.00 uur. In het museum is de expositie […]
  • Reünie van oud-werknemers Goorse textielfabrieken25 februari 2017 Reünie van oud-werknemers Goorse textielfabrieken Er komt op zondag 19 maart een reünie van oud-werknemers van de Goorse textielfabrieken in het Goors Historisch Museum. Dit in navolging van de succesvolle bijeenkomst met de […]
  • Geslaagde textielmiddag in historisch museum23 maart 2017 Geslaagde textielmiddag in historisch museum Een prettig weerzien en bovenal het ophalen van fraaie anekdotes. Dat waren de ingrediënten voor een geslaagde middag met oud-werknemers van de textielfabrieken. Voormalig werknemers van […]
  • Goors museum gaat verkopen12 november 2017 Goors museum gaat verkopen Het Goors Historisch Museum houdt komende zaterdag een verkoop van oude boeken, textiel en voorwerpen. Het gaat hierbij om dubbele exemplaren en dingen die niet, of niet meer, in de […]
  • Scholenexpositie in historisch museum4 december 2017 Scholenexpositie in historisch museum Het Goors Historisch Museum opent komende vrijdag een expositie over het verleden van de Goorse scholen. Er zijn allerhande artikelen en vooral ook schoolfoto's te bekijken uit het […]