Schoolfeestnieuws in het kort (5)

– Een spetterende ‘Jillingsnight’ gisteravond in een van de leegstaande gebouwen op het Roelofsen-terrein. De Goorse Biertent Rellie hield daar een groot feest voor de leden en aanhang met muziek van X-Static, de band die ook volgende week zaterdag in Goor is om in de Tente op de treden. De Jillings-night is een Rellietraditie die geboren is in de Rellieloods waar technisch wonder Jilling Zorge op de vrijdag voor het Feest der Feesten alle motorische en draaiende delen test voor de optocht.

– De Schoolfeestvlag hangt in deze dagen overal. Zo ook in de vaderlandse hoofdstad Amsterdam bij ras-Jordanees Anthon Kaal aan de Polanenstraat. Hij heeft Goorse vrienden en komt dit jaar al voor het elfde jaar naar het Schoolfeest wat hij fantastisch vindt. “Dat Goorse gedram en die liedjes, echt geweldig”.

– Het wordt een ware operette, volgende week zondag, van de dames van de optocht groep ‘Sooitje’. Zij zullen boven de Goorse straten zweven in prachtige kledij op mysterieuze wijze. En dat op opzwepende muziek na het inleidende muzikale en zangtechnische één-tweetje van Rachel Endeman en Paul Schabbink. Die muziek is met een bijbehorende clip nu al te zien via deze LINK.

Gerelateerde berichten

  • Schoolfeestnieuws in het kort (12)19 juni 2022 Schoolfeestnieuws in het kort (12) Het eerste vaatje Schoolfeestbier is gisteren, volgens traditie, aangeboden aan de deelnemers van de optocht bij de Schoolfeestloodsen. Optochtcommissie-voorzitter Eltjo Lansink gaf […]
  • Schoolfeestnieuws in het kort (5)12 juni 2022 Schoolfeestnieuws in het kort (5) Er worden dit jaar maar liefst 67 Schoolfeest-vrijwilligers gehuldigd die een jubileum te vieren hebben. Dit komt doordat dat in de afgelopen coronajaren niet kon. Zeven medewerkers […]
  • Schoolfeestnieuws in het kort (2)9 juni 2022 Schoolfeestnieuws in het kort (2) Het vijfde Schoolfeestjournaal in beeld staat inmiddels online. Daarin onder meer een interview met Henk Dollekamp over de toetreding van het School en Volksfeest tot het nationale […]
  • Schoolfeestnieuws in het kort (1)8 juni 2022 Schoolfeestnieuws in het kort (1) Over twee weken is het zover. Dan barst het Goorse School en Volksfeest, na twee coronajaren, weer los met allereerst de Seniorenmiddag in de Tente. Daar dan onder meer een optreden […]
  • Open Dag Schoolfeestloodsen druk bezocht15 mei 2022 Open Dag Schoolfeestloodsen druk bezocht Dat het School en Volksfeest al enorm leeft onder de Goorse bevoling werd gisteren duidelijk tijdens de Open Dag van de Schoolfeestloodsen. Veel bezoekers wisten de weg naar de […]