Schoolfeestnieuws in het kort (5)

– Een spetterende ‘Jillingsnight’ gisteravond in een van de leegstaande gebouwen op het Roelofsen-terrein. De Goorse Biertent Rellie hield daar een groot feest voor de leden en aanhang met muziek van X-Static, de band die ook volgende week zaterdag in Goor is om in de Tente op de treden. De Jillings-night is een Rellietraditie die geboren is in de Rellieloods waar technisch wonder Jilling Zorge op de vrijdag voor het Feest der Feesten alle motorische en draaiende delen test voor de optocht.

– De Schoolfeestvlag hangt in deze dagen overal. Zo ook in de vaderlandse hoofdstad Amsterdam bij ras-Jordanees Anthon Kaal aan de Polanenstraat. Hij heeft Goorse vrienden en komt dit jaar al voor het elfde jaar naar het Schoolfeest wat hij fantastisch vindt. “Dat Goorse gedram en die liedjes, echt geweldig”.

– Het wordt een ware operette, volgende week zondag, van de dames van de optocht groep ‘Sooitje’. Zij zullen boven de Goorse straten zweven in prachtige kledij op mysterieuze wijze. En dat op opzwepende muziek na het inleidende muzikale en zangtechnische één-tweetje van Rachel Endeman en Paul Schabbink. Die muziek is met een bijbehorende clip nu al te zien via deze LINK.