Plankjes en stenen

Plankjes en stenen. Daar draait het tegenwoordig om in Goor. Een slapstick uit de tijd van Stan Laurel en Oliver Hardy. Wat is het geval? Cafe de Buddy´s had een bouwstop van drie maanden. Aanleiding: de uitbouw bevatte aan de voorkant twee stenen muurtjes. Stond niet op tekening. Dus: dat mag niet, zegt de gemeente. Jaja…doortastendheid bij particuliere bouw is de bestuurders en ambtenarij niet te ontzeggen. Cafe de Tapperij is ook met uitbouw bezig en plaatste plankjes in plaats van muurtjes. Dus hier ook: hoho, zegt de gemeente.

De bouwstop bij Buddy´s is opgeheven op voorwaarde dat de stenen muurtjes worden afgebroken! Gebeurt dat ook bij de zorgappartementen van klooster Heeckeren die niet conform de tekening zijn gebouwd? Gebeurt dat ook met appartementencomplex ´t Tuinhofke waar afwijkingen zijn ontdekt op de bouwtekening? Wordt ook het illegaal aangelegde uitritje bij kringloopwinkel Wawollie vooralsnog gesloten? Nee, dus.

Meten met twee maten. Klasse justitie heet dat! Ach, ja…het zal de bestuurders en politici blijkbaar een worst zijn. CDA-raadslid Rikkert moet zich voorlopig koest houden van de fractie, want hij riep op om op de rails te gaan zitten als protest tegen de illegale goederentreinen. Maar ja, fractievoorzitter Van Zwanenburg zit bij de politie én dan mag je niet burgerlijk ongehoorzaam zijn!

Dan nog het imago-onderzoek van Goor. Binnenkort de resultaten in dit theater. Maar om op korte termijn wat te doen, heb ik drie aanbevelingen:

  • De markt op vrijdag moet groter en één keer in de maand een thema: bloemen, fruit. Noten, kaas, vis, stoffen etc.

  • De Schoolfeestoptocht moet grootser worden aangepakt. ´s morgens om 08.00 uur een ontbijt in de Grotestraat voor de bevolking, daarna Fruhschoppen of gezellige terrasjes met muziek en straattheater, 11.30 uur optochtopstelling kijken, 13.00 uur de optocht. Voila…

  • En dan de laatste: Goor Gladiola…Oftewel een grootse intocht van de wandel4daagse. Horecaterrasjes met live-muziek, eettentjes, drank etc…Vanaf 19.00 uur als de meute, dit jaar 700 deelnemers!!!!!, wordt ingehaald….( ik heb het strompelend gehaald…)

    Rob Vorkink