Bezwaren tegen opslag Pelletfabriek toch van tafel

De bezwarencommissie stelde de omwonenden in het gelijk maar het advies dat daaruit voortvloeide wordt toch niet overgenomen door het college van B&W van de gemeente Hof van Twente. De opslag voor Pellets van de Firma Kwast mag er toch komen. Deze wordt gerealiseerd aan de Goorse haven. Bewoners van de Kevelhammerhoek vrezen overlast en de bezwarencommissie ging daarin mee. De vergunning wordt toch afgegeven omdat volgens het college ‘de feitelijke gevolgen van het besluit gering zijn’. Daardoor zou persoonlijk belang ontbreken. “Ook de buurtbewoners kunnen niet worden aangemerkt als belanghebbende omdat niet duidelijk is wie dit zijn.” aldus burgemeester en wethouders. Kwast moet een aparte vergunning aanvragen voor het in werking stellen van een speciale machine.

Gerelateerde berichten

  • Buurtbewoners verzamelen handtekeningen tegen Pelletfabriek30 augustus 2018 Buurtbewoners verzamelen handtekeningen tegen Pelletfabriek De actiegroep die zich richt tegen de komst en de activiteiten van de nieuwe Pelletfabriek in het Goorse havengebied heeft 75 handtekeningen verzameld van buurtbewoners die willen dat de […]
  • Bezwarencommissie steunt buurt in strijd tegen pelletfabriek15 mei 2018 Bezwarencommissie steunt buurt in strijd tegen pelletfabriek De bezwarencommissie van de gemeente Hof van Twente is het eens met bewoners van de Kevelhammerhoek die ageren tegen de komst van de pelletfabriek van de firma Kwast op het haventerrein in […]
  • Unieke Pelletintallatie in Goor15 november 2017 Unieke Pelletintallatie in Goor Er komt op het terrein van Bruins&Kwast, naast Eternit aan de Goorse haven, een grote installatie die geperst houtblokjes voor duurzame Pelletkachels gaat maken. "Deze installatie is […]
  • Omwonenden in actie tegen pelletinstallatie13 maart 2018 Omwonenden in actie tegen pelletinstallatie Bewoners van de Kevelhammerhoek willen voorkomen dat de nieuwe Pellet-installatie op het Haventerrein in werking zal worden gezet. De omwonenden vrezen met name geluidsoverlast als er […]
  • Oei, handrem vergeten…8 juni 2018 Oei, handrem vergeten… Een moment van onoplettendheid vanmorgen bij een automobilist vanmorgen bij de Goorse haven. Daar werd na het parkeren de handrem vergeten waarna de auto richting het water rolde. De wagen […]