Wedergeboorte Elastiekenkoers levert 81.310,79 euro op

Na een jaar van afwezigheid schitterde de Elastiekenkoers vandaag weer als vanouds. Met een gewijzigde organisatie – maar met hetzelfde concept – fietsten de 185 deelnemers maar liefst 81.310,79 euro bij elkaar. Dat werd bekendgemaakt na binnenkomst van het peloton. Het geld is ingezameld voor de ouderen in de Hof van Twente. Zij zijn vaak eenzaam en in de zorg wordt er veel bezuinigd op deze doelgroep. Hierop besloot de Elastiekenkoers, die dit jaar voor de zesde keer het Goorse stadshart aandeed, een steentje bij te dragen. De renners en bijbehorende karavaan vertrokken vanmorgen om 08.00 uur uit Hilversum en passeerden iets minder dan een half etmaal en bijna 200 kilometer verder de finishboog bij d’Olde Smidse. Daar werden zij door enkele honderden mensen op vreugdige wijze binnengehaald. Twee coureurs haalden de eindstreep niet per fiets, maar dat mocht de pret niet drukken. Of de eindmeet volgend jaar wederom bij De Smidse ligt is vooralsnog ongewis. Vanavond verplaatst het feest zich naar de Schoolfeestweide, waar de Goorse band Fat Skool ‘De Tente’ op haar grondvesten zal doen schudden.


Gerelateerde berichten

  • Elastiekenkoers met Schoolfeest weer door Goor6 december 2017 Elastiekenkoers met Schoolfeest weer door Goor De Elastiekenkoers zal tijdens het komende School en Volksfeest weer finishen in Goor. De goede doelenrit werd vorig jaar niet verreden nadat de kartrekkers onder leiding van Gorenaar […]
  • Elastiekenkoers terug op Schoolfeest-donderdag14 juni 2018 Elastiekenkoers terug op Schoolfeest-donderdag Vorig jaar ontbrak de Elastiekenkoers vorig jaar op de agenda als start van het Schoolfeest maar volgende week zal het weer ouderwets druk zijn in het Goorse stadshart zo rond de klok van […]
  • Laatste Elastiekenkoers levert recordbedrag op23 juni 2016 Laatste Elastiekenkoers levert recordbedrag op Het was de vijfde en laatste keer, al gaan allerlei geruchten rond dat de Elastiekenkoers toch een vervolg zal krijgen. De finale leverde in ieder geval wel een recordbedrag op: 95.101 […]
  • Geen Elastiekenkoers in 202130 november 2020 Geen Elastiekenkoers in 2021 De Elastiekenkoers gaat komend jaar niet door. Ondanks het feit dat de fietstocht voor het goede doel normaliter pas eind juni verreden wordt, is nu al besloten om het evenement af te […]
  • Elastiekenkoers zoekt nieuwe sponsors en nieuw goed doel4 juli 2020 Elastiekenkoers zoekt nieuwe sponsors en nieuw goed doel Na een jaar van afwezigheid zal in 2021 de Elastiekenkoers weer op de agenda worden gezet. De bestuursleden zijn druk bezig om een maatschappelijk of individueel doel te omarmen. Daartoe […]