Lieke Klaassen beëindigt interlandcarrière

Lieke Klaassen heeft besloten om te stoppen met haar interlandcarrière. De 27-jarige waterpoloster speelde een decennium lang in Oranje en behaalde zilver op de EK’s van 2014 en 2016 en eveneens zilver op het WK van 2015. Daar was ze de vrouw met het hardste schot van het toernooi wat haar de bijnaam ‘Het geweer van Goor’ opleverde. Ook was er nog een tweede plek in de finale World League begin deze maand. De Goorse blijft wel spelen voor het Nijverdalse Ravijn op het hoogste nationale niveau maar wil daarnaast ook werken aan een maatschappelijke carrière, zo liet ze vandaag op Twitter weten: “10 fantastische jaren gehad bij de @waterpolodames , maar nu is het tijd voor wat anders. Mijn maatschappelijke droom, een baan bij de politie, is waar ik me nu op ga focussen. Tot ik daar kan solliciteren, ben ik bezig om mijn afscheidscadeau op te voeden.. #oranjepoes”

Foto: Twitter @Liekeklaassen

Gerelateerde berichten

  • Lieke Klaassen eindigt als 9e op WK27 juli 2017 Lieke Klaassen eindigt als 9e op WK Lieke Klaassen is er op Twitter kort over: "9th. That's it". Het is een uiting van de teleurstelling over het afgelopen WK. Met het Nederlands vrouwen-waterpoloteam ging ze voor een hoge […]
  • Klaassen naar finale World League en zeker van lijfsbehoud eredivisie21 april 2017 Klaassen naar finale World League en zeker van lijfsbehoud eredivisie Lieke Klaassen heeft zich met het Nederlands waterpoloteam, zonder te spelen, geplaatst voor de finale van FINA World League van 6 tot 11 juni in het Chinese Shanghai. Oranje gaat door als […]
  • Klaassen op schot op EK waterpolo14 januari 2016 Klaassen op schot op EK waterpolo Het gaat uitstekend met Lieke Klaassen en het Nederlands vrouwenwaterpoloteam op het EK in Belgrado. Vandaag werd ook de derde poulewedstrijd gewonnen met grote cijfers. Het Goorse kanon […]
  • Lieke Klaassen weer op schot in Oranje25 november 2015 Lieke Klaassen weer op schot in Oranje Het Goorse geweer ging vier keer af. Lieke Klaassen won dinsdagavond met het Nederlands waterpoloteam met 7-10 van Hongarije en Klaassen werd in deze wedstrijd topscoorster. In Boedapest […]
  • Lieke Klaassen topscorer waterpolo-eredivisie5 april 2017 Lieke Klaassen topscorer waterpolo-eredivisie De Goorse waterpoloster Lieke Klaassen is met 69 treffers de topscorer geworden van de vrouwen eredivisie. Het 'geweer van Goor' was flink op schot dit seizoen en bezat van meet af aan de […]