DETO in finale Tukkercup paar maten te groot voor Twenthe

Na een wisselend seizoen, waarin Twenthe tijdens de winterstop nog moest vrezen voor degradatie en na de reguliere competitie nog mocht aantreden voor de helaas niet behaalde promotie naar de 2e-klasse, stond vandaag het toetje op het programma. De finale van de Tukkercup. Voor 3e-klasser Twenthe op papier een kansloze missie tegen het onlangs naar de hoofdklasse gepromoveerde DETO. Maar Twenthe heeft dit seizoen ook veerkracht getoond door geduchte tegenstanders zoals 1e-klasser De Zweef en de talenten van Excelsior ’31 te verslaan. De trouwe supporters hadden er alle vertrouwen in dat Twenthe ook tegen DETO nog een keer kon stunten en waren in grote getale naar het sportpark van W.V.V. ’34 te Hengevelde afgereisd om hun team de maximale support te geven. Het verliep echter heel anders.

De eerste aanval van DETO in de 3e minuut leverde gelijk de 0-1 op. In de 6e minuut scoorde DETO de 0-2. Twenthe kwam er niet aan te pas terwijl DETO naar hartenlust kon combineren en keer op keer gevaarlijk voor het doel van doelman Busschers opdook. Twenthe wist het doel na de 0-2 schoon te houden tot de 30e minuut, maar moest toen toch de 0-3 incasseren, nadat het even daarvoor was ontsnapt nadat Busschers een makkelijk gegeven penalty stopte. Een makkelijk gegeven penalty levert vaak een cadeau op, twee minuten later mocht Koen Morsink aanleggen vanaf de zestien, hij schoot echter ruim over. DETO ging onverstoorbaar verder en schoot in de 39e minuut de 0-4 en zes minuten later de 0-5 ruststand tegen het net.

In de tweede helft begon Twenthe ondanks de ruime achterstand met de nodige inzet,  maar het kon geen potten breken. DETO  bleef heer en meester en scoorde de 0-6 en 0-7 in het eerste kwartier. In de 73e minuut deed Jelmer Pleegt namens Twenthe wat terug, hij soleerde door de verdediging van DETO en schoot fraai in de hoek. Vanwege de hitte en de stand op het scorebord vonden beide partijen het wel goed en klonk in de 80e minuut het eindsignaal. Ondanks het verlies van hoofdklasser DETO, dat dik verdiend won, kan Twenthe terugkijken op een goed seizoen en een knappe tweede plaats in de Tukkercup.