Hardloopwedstrijd in centrum Goor op 1 september

Er komt een hardloopwedstrijd in het centrum voor Goor, aansluitend op de Goorse wielerronde van zaterdag 1 september. De AV Goor Cityrun by Night zal die dag om 21.15 uur worden georganiseerd. Met een afstand van 2 Engelse mijlen, omgerekend 3,2 kilometer, is de loop voor zowel beginnende recreatieve lopers als de gevorderde hardlopers goed behapbaar. AV Goor ’75 heeft voor de organisatie de handen ineen geslagen met de Stichting Wielerevenementen Goor.

“We organiseren ieder jaar al twee heel mooie Bovenberglopen, maar aan een loopwedstrijd in het Goorse centrum ontbrak het nog, terwijl we dat wel graag wilden”, laat AV Goor ’75 voorzitter Aschwin Kruders in een reactie aan deze site weten. “We zijn natuurlijk een vereniging uit Goor en willen daardoor ook graag wat in Goor zelf doen. Vooral ook omdat we vaker te horen krijgen dat het toch een gemis is dat er hier geen loopwedstrijd is. Nou, nu wel dus en we hopen al die Goorse lopers die we geregeld in Goor zien lopen, op 1 september aan de start staan.”

Ook Michiel Slot, voorzitter van de wielerstichting, is blij met de toevoeging aan het programma van de wielerronde; “Door de Dikke Banden Race, die we voorafgaand aan de twee wielerkoersen organiseren, kon de jeugd tot en met dertien jaar al deelnemen. Nu kan iedereen vanaf veertien jaar meedoen aan de loopwedstrijd. Die is toch gemakkelijker toegankelijk voor recreanten, dan een wielerwedstrijd voor die categorie. We willen de inwoners van Goor graag betrekken bij de wielerronde. Dat doen we op allerlei manieren, maar al langere tijd zochten we naar iets waardoor iedere Gorenaar ook daadwerkelijk zelf deel kan nemen.”

Foto: GFC-selectiespeler Erwin Klok was tijdens de laatste Hof van Twente Loop in 2012 één van de snelste Goorse lopers.

Twee rondes
De AV Goor Cityrun by Night gaat grotendeels over hetzelfde parcours als de wielerronde, maar kent een extra lus via de Grotestraat en een keerpunt in de Voorstraat. Er worden twee rondes gelopen van 1,6 kilometer. De start- en finish zijn net als bij de Ronde van Goor ter hoogte van de doorgang tussen het gemeentehuis en de bibliotheek. Via www.inschrijven.nl is de inschrijving inmiddels al geopend. Alle informatie is te vinden op www.avgoor.nl.

Historie
Het is niet voor het eerst dat er een loopwedstrijd bij de wielerronde georganiseerd wordt. In een verder verleden was de Goorse Cityrun zeer populair. Nog recenter werd, eveneens tijdens de wielerronde, van 2009 tot en met 2012 de Hof van Twente Loop georganiseerd. Die was toen alleen toegankelijk voor geïnviteerde lopers. Kruders: “Afwijken van het parcours van de koers was toen niet mogelijk, waardoor het een chaos zou worden als lopers ingehaald werden. Nu kan dat gelukkig wel, want het is natuurlijk veel leuker om zoveel mogelijk mensen uit Goor, de rest van de Hof van Twente en de omgeving aan de start te hebben.”

Programma
De Ronde van Goor begint dit jaar opnieuw met een Dikke Banden Race voor de jeugd, die om 16.30 uur start. Daarvoor is de inschrijving via ln.roognavednornull@ecarnednabekkid inmiddels ook al geopend. Om 17.30 uur rijden de elite vrouwen hun criterium en om 19.00 uur de elite mannen. De twee wielerkoersen maken deel uit van de VIRO Criterium Cup Twente, waarvan de Ronde van Goor de finalewedstrijd is. Aansluitend is het om 21.15 uur dan aan de hardlopers uit Goor en omgeving, om zich aan elkaar te meten in de eerste editie van de AV Goor Cityrun by Night.

Plaatje: Het parcours van de AV Goor Cityrun by Night, met start en finish middenin het centrum en een keerpunt in de Voorstraat.