FC Twente zegeviert opnieuw over GFC tijdens seizoensouverture: 0-10

Na weken van voorbereiding was het vanavond dan eindelijk zover: net als een jaar geleden had GFC wederom de eer om de eerste tegenstander in de oefencampagne van FC Twente te zijn. Op een sfeervol en zonovergoten sportpark, zagen maar liefst 1.200 toeschouwers hoe FC Twente, op een Champions League-waardige grasmat, weinig moeite had met de Goorse vierdeklasser: 0-10.De Enschedeërs waren van begin af aan de baas op het veld en stonden na amper tien minuten voetbal al op een riante 0-3 voorsprong door drie treffers van vleugelaanvaller Ryan Trotman. En daar liet FC Twente, dat aantrad zonder bekende namen als Wout Brama, Tom Boere en Michaël Maria, het niet bij. Nog voor de rust liep het via goals van de kersverse aanwinst Ulrich Bapoh, oude bekende Tim Hölscher en wederom Trotman uit naar 0-6. GFC vocht voor wat het waard was en probeerde strijdlustig weerstand te bieden, maar het kwaliteitsverschil was simpelweg te groot. Meer doelpunten vielen er niet, waardoor beide ploegen met een 0-6 ruststand aan de thee gingen.

In het tweede bedrijf was het de thuisploeg met het eerste wapenfeit. GFC-spelmaker Tim Wassink mocht aanleggen net buiten de zestien, maar zag zijn inzet rakelings over het doel van FC Twente-sluitpost Jeffrey de Lange – hij verving in de tweede helft Jorn Brondeel – vliegen. Hierna trapte Twente het gaspedaal weer in en moest GFC opnieuw in de achteruit. Kort na de rust kwam Twente op 0-7 via Tim van de Schepop. Middels doelpunten van Jari Oosterwijk (2x) en Lukas Browning Lagerfeld liepen de bezoekers vervolgens uit naar een 0-10 eindstand.