Behoud bomen Gondalaan leidt tot éénrichtingsverkeer

De kans is groot dat een deel van de Gondalaan straks moet worden ingericht als éénrichtingsweg. Dat staat in stukken die het college van B&W heeft gestuurd aan de gemeenteraad. Om het grootste deel van de monumentale eiken te kunnen behouden moet zogenoemde groeiruimte worden gecreëerd waardoor de weg smaller gemaakt moet worden. Dat zal gebeuren op het deel waar aan twee kanten van de weg bomen staan en dat is met name zo tussen de Meidoornstraat en de J.M. De Bruijnstraat. De raad discussieert morgen over de bomen in de raadsvergadering en dan komt ook de kap van de bomen in de Haaksbergerweg aan de orde. In tegenstelling tot de bewoners in de Gondalaan willen de aanwonenden daar wel dat de eiken gesaneerd worden.

Gerelateerde berichten