Vissen vechten voor hun leven, regen komt als geroepen

Het is droog, extreem droog. En dat levert ook in Goor en omgeving problemen op. Vruchtbare akkers zijn omgedoopt tot verdorde woestijngronden. Én ook vijvers en beekjes zijn vrijwel van al het water ontdaan. Bij de Molenbeek, achter de Diepenheimsebrug, vechten vissen op dit moment voor hun leven. Lokale vissers hebben zich opgeworpen en velen van hen proberen vochtig te houden. De vissen zullen dan ook reikhalzend uitkijken naar  de neerslag die vandaag is voorspeld. Het gaat regenen de komende dagen en daar zijn naast veel boeren ook veel dieren heel erg content mee.

Gerelateerde berichten

  • Buitenbrand in weiland aan de Meenweg snel onder controle19 april 2018 Buitenbrand in weiland aan de Meenweg snel onder controle De Goorse brandweer moest vanmiddag uitrukken voor een brand in een weiland aan de Meenweg net buiten Goor. Daar was brand ontstaan in een weiland. De spuitgasten waren met een waterwagen […]
  • Hengelman Nederlands Kampioen forelvissen8 oktober 2017 Hengelman Nederlands Kampioen forelvissen Benno Hengelman heeft gisteren de nationale titel Forelvissen op zijn naam geschreven. De Gorenaar wist tijdens het NK in Reutum de meeste forellen uit het water te hengelen. Ook het […]
  • Nachtvissen in retentievijver Kloosterlaan verboden18 juni 2016 Nachtvissen in retentievijver Kloosterlaan verboden Het is vanaf nu verboden om ‘s nachts te vissen in de retentievijver aan de Kloosterlaan. Dit heeft het college van B&W besloten na klachten van omwonenden over overlast van […]
  • Meeste omwonenden vijver hekelen nachtelijk visverbod21 juni 2016 Meeste omwonenden vijver hekelen nachtelijk visverbod Omwonenden van de retentievijver in de Kloosterlaan zijn een poster-actie gestart tegen de beslissing van de gemeente Hof van Twente om een verbod op nachtvissen in te stellen voor deze […]
  • Strijd om visvijver laait weer op25 oktober 2016 Strijd om visvijver laait weer op Een grote bouwlamp vanuit de tuin van omwonende Goorhuis leidde gisteravond een nieuwe episode in, in de strijd om de retentie-vijver aan de Kloosterlaan. Daar is op zijn verzoek een […]