Vissen vechten voor hun leven, regen komt als geroepen

Het is droog, extreem droog. En dat levert ook in Goor en omgeving problemen op. Vruchtbare akkers zijn omgedoopt tot verdorde woestijngronden. Én ook vijvers en beekjes zijn vrijwel van al het water ontdaan. Bij de Molenbeek, achter de Diepenheimsebrug, vechten vissen op dit moment voor hun leven. Lokale vissers hebben zich opgeworpen en velen van hen proberen vochtig te houden. De vissen zullen dan ook reikhalzend uitkijken naar  de neerslag die vandaag is voorspeld. Het gaat regenen de komende dagen en daar zijn naast veel boeren ook veel dieren heel erg content mee.

Gerelateerde berichten

  • Hengelman Nederlands Kampioen forelvissen8 oktober 2017 Hengelman Nederlands Kampioen forelvissen Benno Hengelman heeft gisteren de nationale titel Forelvissen op zijn naam geschreven. De Gorenaar wist tijdens het NK in Reutum de meeste forellen uit het water te hengelen. Ook het […]
  • Nachtvissen in retentievijver Kloosterlaan verboden18 juni 2016 Nachtvissen in retentievijver Kloosterlaan verboden Het is vanaf nu verboden om ‘s nachts te vissen in de retentievijver aan de Kloosterlaan. Dit heeft het college van B&W besloten na klachten van omwonenden over overlast van […]
  • Forse tak valt naar beneden op het Heeckeren door droogte8 augustus 2018 Forse tak valt naar beneden op het Heeckeren door droogte Een flinke knal laat op de avond op het Heeckeren. Daar schrok de buurt dinsdagavond iets voor elven wakker nadat er een stevige tak naar beneden viel. Niemand raakte gewond. Dat de tak […]
  • Brand op kerkhof door verbranden onkruid (UPDATE)30 juli 2018 Brand op kerkhof door verbranden onkruid (UPDATE) De Goorse brandweer moest vanmiddag uitrukken voor een melding van een brand op het oude kerkhof aan de Herman Heijermanstraat. Daar bleek een groot stuk groen vlam te hebben gevat. Een […]
  • Meeste omwonenden vijver hekelen nachtelijk visverbod21 juni 2016 Meeste omwonenden vijver hekelen nachtelijk visverbod Omwonenden van de retentievijver in de Kloosterlaan zijn een poster-actie gestart tegen de beslissing van de gemeente Hof van Twente om een verbod op nachtvissen in te stellen voor deze […]