Toen we nog waterpolo speelden in ’t Twentse Haagje

Het is zomer en dus duiken ook de redactieleden van Oald Goor in de koffer met klassieke prenten uit ’t Twentse Haagje. Vandaag een letterlijke duik, want op deze foto gaan we terug naar de episode waar ons Twentse Haagje nog wel een zwembad had. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd in de zomer van 1945 zelfs een waterpolo wedstrijd gespeeld met Canadese bevrijders. Van links naar rechts zien de echte krasse knarren Engelbert Spoor, Bennie ter Raa en Kippie Henstra. Op de voorgrond met donkere cap Luuk ten Thije. Op de kant naast een Canadees, Steven en Jannie Peeze, even verderop de Gerrit Hiltjesdam. De auto is van Sanders aan de rand van het zwembad. Badmeester Nannings kijkt toe, waarvan akte.

Gerelateerde berichten

  • Verlangen naar het water en de weide op De Whee14 september 2016 Verlangen naar het water en de weide op De Whee Nu het kwik zelfs half september nog stijgt tot boven de 30 graden in het Twentse Haagje wordt met nog meer weemoed terug gedacht aan de tijd dat zwembad De Whee nog dé Goorse trekpleister […]
  • Op het droge…15 september 2016 Op het droge… Een fraai rijmpje en een treffende foto van Dick van der Hout aan het adres van de redactie naar aanleiding van het schrijven over het verleden van zwembad De Whee woensdag. "Ik las jullie […]
  • Braakliggend terrein met rijke historie…22 juni 2015 Braakliggend terrein met rijke historie… Een prachtig stukje Goorse geschiedenis, geschreven door Jan Poortman over het nu braakliggende zwembadterrein aan de Gruttostraat. Poortman, medewerker van de stichting Historisch Goor en […]
  • Toen we nog konden afkoelen in het zwembad26 juli 2018 Toen we nog konden afkoelen in het zwembad Op dagen van deze temperaturen is de weemoed naar een eigen zwembad groter dan ooit. Reden voor de redactie van Oald Goor om in de koffer te duiken met oude prenten van het Goorse zwembad. […]
  • Ook Deldens zwembad nodigt Gorenaren uit1 juli 2015 Ook Deldens zwembad nodigt Gorenaren uit In navolging van zwembad De Vijf Heuvels nodigt ook zwembad De Mors in Delden de Gorenaren met deze hitte van harte uit om te komen zwemmen, ook s'avonds. Gorenaar Bart Schurink is […]