Wordt dit het toekomstige straatbeeld ?

De gemeente Hof van Twente is begonnen met een test waarin de straatverlichting, ook in Goor, in de toekomst volledig zelfvoorzienend kan zijn. Op de Eerste Zomerdijk net buiten Diepenheim is een lantaarnpaal geplaatst die via een zonnepaneel wordt gevoed door zonne-energie. De gemeente is al bezig om in fasen de straatverlichting te vervangen door LED-verlichting. Een klus die 2026 geklaard moet zijn. Als blijkt dat de accuduur van de ‘Zonnepaneel-lantaarn’ voldoet aan de verwachtingen en tussen de acht en tien jaar meegaat is het de bedoeling om in de toekomst alle lantaarnpalen zelfvoorzienend te laten zijn in het kader van duurzaamheid.

Gerelateerde berichten

  • Nieuwe LED-verlichting siert het straatbeeld…10 juni 2020 Nieuwe LED-verlichting siert het straatbeeld… De gemeente Hof van Twente heeft in het kader van de verduurzaming de straatverlichting vervangen voor zogenoemde LED retrofit-verlichting. Er zijn in Goor en omgeving ruim 500 nieuwe […]
  • Het licht brandt kan nu overal weer branden22 oktober 2020 Het licht brandt kan nu overal weer branden Als alles goed is moeten vanaf vandaag de problemen met de straatverlichting in verschillende delen van Goor zijn opgelost. Monteurs van netbeheerder Cogas hebben maandag en dinsdag de […]
  • Ondergrondse storing oorzaak lichtuitval in delen van Goor17 oktober 2020 Ondergrondse storing oorzaak lichtuitval in delen van Goor Het was in de afgelopen week knap donker op verschillende plaatsen in Goor. De straatverlichting deed het 's avonds onder meer niet in de wijk 't Heeckeren, de Kloosterlaan en de […]
  • Het wordt donker tussen Goor en Hengelo7 oktober 2020 Het wordt donker tussen Goor en Hengelo De lantaarnpalen langs de N346 tussen Goor en Hengelo worden in de komende tijd weggehaald. De Provincie Overijssel schrapt de lichtmasten omdat ze daar niet meer nodig zouden zijn. […]
  • Openbare scholen worden verduurzaamd13 juni 2020 Openbare scholen worden verduurzaamd De Stichting Openbaar Primair Onderwijs (OPO) Hof van Twente en Energiefonds Overijssel zijn een samenwerking aangegaan om de 8 basisscholen van Stichting OPO in de gemeente Hof van […]