Frank Roering koploper in Tourpoule na roerige etappe

Frank Roering is de nieuwe koploper in het algemeen klassement van de Goorse Tourpoule. De Gorenaar nam, na de zege van Geraint Thomas op Alpe d’Huez, de koppositie over van Bert Relker die een aantal dagen de gele vlag in vlaggenmast aan ’t Ensing zag prijken. Met name de huidige klassering van Chris Froome en Tom Dumoulin (2e en 3e) brachten hem naar de bovenste plek maar de verschillen zijn klein en dus zal het, evenals in de Tour de France zelf, ook roerig blijven in de top van het Goorse Tourklassement. Na Bert relker die slechts 4 punten minder heeft dan Frank Roering (1478 om 1474) is Peter Horselenberg de voorlopige nummer drie met 1457 punten. Zijn zoon Jikke (foto) staat al dagen aan kop in het jongerenklassement. Het teamklassement wordt aangevoerd door ‘Clean’, een team met toppers in het individuele klassement: Frank Roering, Peter Horselenberg, Pepijn Roering, Fred van Ginkel en de broers Jikke en Jelle Horselenberg.

Gerelateerde berichten

  • Goorse Tourpoule ondanks andere opzet populair26 juni 2021 Goorse Tourpoule ondanks andere opzet populair De Tour de France blijft ondanks de concurrentie van het School- en Volksfeest en het EK voetbal in trek bij de Goorse bevolking. Zowel bij de Oudste Goorsche Tourtoto als bij de Goorse […]
  • Ongemeen spannend slot van Goorse Tourpoule18 september 2020 Ongemeen spannend slot van Goorse Tourpoule Met nog twee etappes voor de boeg in de Tour de France, is het ongemeen spannend aan kop in de strijd om de winst in de Goorse Tourpoule. Na een aantal dagen waarin Casper van Vliet de […]
  • De spannende dans om het geel9 september 2020 De spannende dans om het geel Waar in de Ronde van Frankrijk de kanshebbers voor de eindzege op één hand zijn te tellen, is het in de Goorse Tourpoule ongemeen spannend. Casper van Vliet gaat aan de leiding, maar hij […]
  • Martin Jeurlink leider na twee dagen in Tourpoule30 augustus 2020 Martin Jeurlink leider na twee dagen in Tourpoule Nadat Casper van Vliet de eerste etappe op zijn naam schreef in de Goorse Tourpoule, ging de tweede naar Gerben Kappert. De overwinning van Alaphilippe schudde het algemeen klassement na […]
  • Tourpoule ook dit jaar onverminderd populair29 augustus 2020 Tourpoule ook dit jaar onverminderd populair Een bijzondere editie van de Ronde van Frankrijk. En ook een bijzondere uitgave van de Goorse Tourpoule. In de achterhaal van De Ster werd er vanmiddag massaal gekeken naar de eerste […]