Toen we nog konden afkoelen in het zwembad

Op dagen van deze temperaturen is de weemoed naar een eigen zwembad groter dan ooit. Reden voor de redactie van Oald Goor om in de koffer te duiken met oude prenten van het Goorse zwembad. Deze klassieke prent is uit 1965, waaruit blijkt dat de lokale bevolking veel verkoeling zocht in het bad. Ook deze kleurenfoto zal bij veel Goorsen nog herinneringen oproepen. Het buitenbad was in die jaren nog in trek, maar later aan het begin van deze eeuw was enkel en alleen nog het binnenbad open voor de zwemliefhebbers.

  

Gerelateerde berichten

  • Braakliggend terrein met rijke historie…22 juni 2015 Braakliggend terrein met rijke historie… Een prachtig stukje Goorse geschiedenis, geschreven door Jan Poortman over het nu braakliggende zwembadterrein aan de Gruttostraat. Poortman, medewerker van de stichting Historisch Goor en […]
  • Opening clubgebouw GMHC in 196116 februari 2017 Opening clubgebouw GMHC in 1961 Waar de hockey anno 2017 sinds enige tijd beschikt over twee velden en een hypermodern clubgebouw, was dit in de vorige eeuw een toefje anders. Toch waren de clubleden van GMHC in 1961 […]
  • Verlangen naar het water en de weide op De Whee14 september 2016 Verlangen naar het water en de weide op De Whee Nu het kwik zelfs half september nog stijgt tot boven de 30 graden in het Twentse Haagje wordt met nog meer weemoed terug gedacht aan de tijd dat zwembad De Whee nog dé Goorse trekpleister […]
  • Oald Goor: Maaibalk op het platteland18 oktober 2018 Oald Goor: Maaibalk op het platteland Het fraaie nazomerse weer zorgt voor veel bedrijvigheid in de buitenlucht. Ook in Goor én ook bij de boeren. Een reden voor de redactieleden van Oald Goor om af te dalen naar een koffer […]
  • De witte panden zijn verdwenen…11 januari 2018 De witte panden zijn verdwenen… Na vandaag is er dan echt niets meer over van de witte panden in de Hengevelderstraat tegenover de Petrus en Pauluskerk. De slopershamer heeft zijn werk gedaan en daarmee is weer een […]