Vrijspraak voor Cappadocia-medewerkers voor hennepplantage

Eigenaar Dervis S. (51) en zijn schoonzoon Gökhan Ö. (33) uit zijn vrijgesproken van het runnen van een hennepplantage boven hun pizzeria Cappadocia. Drie Twentse rechters vinden niet bewezen dat het Turkse tweetal uit Goor betrokken was bij het kweken van plantjes voor softdrugs boven hun zaak in de Grotestraat. In de zitting zei de schoonzoon geregeld dat het beeld wel ontstaat bij klanten. “Hebben jullie pizza’s met wiet?”, wordt soms doorgegeven als bestelling. De dubbele vrijspraak is een streep door de rekening van het Openbaar Ministerie. Officier van justitie Eddie Leunk vroeg in de zitting vrijspraak voor uitbater S., maar vond bewezen dat diens schoonzoon Ö. betrokken was bij de plantage. Tegen deze ontkennende verdachte was 120 uur taakstraf en een maand voorwaardelijk geëist. In de woonruimte boven de zaak werden in 2016 280 wietplantjes aangetroffen en er werd illegaal stroom afgetapt.

In Ö.’s bestelbusje vond de politie drugsresten. In de zitting verklaarde hij zelf wiet te gebruiken tegen adhd. Onder zijn schoenzolen zaten potgrondresten. Getuigen hadden hem zien zeulen met vuilniszakken. De rechtbank overweegt in het vonnis dat het strafdossier weliswaar aanwijzingen bevat, die belastend kunnen worden uitgelegd voor verdachte, maar die leiden niet tot ondubbelzinnig wettig en overtuigend bewijs dat verdachte het hem ten laste gelegde heeft gepleegd. Justitie wilde Ö. plukken voor bijna 36.000 euro.

Gerelateerde berichten

  • Hennepkwekerij boven shoarmazaak aangetroffen5 april 2016 Hennepkwekerij boven shoarmazaak aangetroffen Bij de appartementen boven een shoarmazaak in het Goorse centrum is in alle vroegte van de dinsdagochtend een politie-inval geweest. In de ruimtes boven het etablissement aan de […]
  • Goorse Bart boegbeeld cannabiscampagne26 februari 2015 Goorse Bart boegbeeld cannabiscampagne Gorenaar Bart Hissink is een van dé gezichten van een nieuwe campagne die tot doel heeft om het cannabisgebruik in Nederland te legaliseren. Hissink heeft een hersenafwijking die hij […]
  • Wethouder naar landelijke adviescommissie wietteelt9 mei 2018 Wethouder naar landelijke adviescommissie wietteelt Wethouder Pieter van Zwanenburg heeft zich gemeld bij de landelijke adviescommissie wietteelt om in het onderzoek naar legalisering van cannabis ook de medicinale wietteelt mee te nemen. […]
  • Raad en college landelijk op de bres voor medicinale wietteelt15 februari 2017 Raad en college landelijk op de bres voor medicinale wietteelt Het college van burgemeester en wethouders gaan samen met alle raadsleden een landelijke lobby voeren om ervoor te zorgen dat het kweken van cannabis voor medicinaal gebruik wordt […]
  • Cannabisdiscussie in gemeenteraadsvergadering14 februari 2017 Cannabisdiscussie in gemeenteraadsvergadering "Het kon wel eens een historische dag worden" zegt Bart Hissink. De NAH-patient is hét boegbeeld van de groep mensen die cannabisteelt voor medicinaal gebruik gelegaliseerd wil zien. […]