Politie waarschuwt voor gladde wegen door regenval

Na een enorm lange periode van droogte, vallen momenteel de eerste regendruppels weer op het Goorse asfalt. Lekker verfrissend, maar niet geheel zonder gevaar. De politie Hof van Twente waarschuwt via hun Facebookpagina voor gladde wegen. De lichte regen zorgt voor een glad wegdek. Vuilresten op de weg kunnen zich omzetten in een spekgladde laag. Het advies is om in het geval van regen de snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden. Het kan lokaal namelijk glad worden. De gladheid treedt vooral op als het licht regent. Bij zware regenval wordt het vuil snel weggespoeld en vormt deze aquaplaning zich niet.

Gerelateerde berichten

  • Goorse wegen glad, meisje raakt gewond21 januari 2016 Goorse wegen glad, meisje raakt gewond Het was op veel plaatsen in Goor spiegelglad gisteravond. Veel wegen, met name in de woonwijken waar niet preventief gestrooid is, werden geteisterd door opvriezing. Op de Hogenkamp raakte […]
  • Man fiks onderuit in spekgladde Spoorstraat16 februari 2018 Man fiks onderuit in spekgladde Spoorstraat Het was glad vanochtend. Spekglad. Dat ondervond ook een man in de Spoorstraat. Daar ging hij fiks onderuit en moest met een ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn letsel is […]
  • Plotselinge sneeuwbui zorgt voor gladheid (UPDATE)27 februari 2018 Plotselinge sneeuwbui zorgt voor gladheid (UPDATE) In Twente zijn veel aanrijdingen als gevolg van een plotselinge sneeuwbui aan het einde van de middag. Op de N347 ter hoogte van de Zenkeldamshoek was het ook raak. Twee auto's maakten een […]
  • Weer een weg afgesloten, Plasdijk geheel opengebroken31 oktober 2016 Weer een weg afgesloten, Plasdijk geheel opengebroken Het geduld van de automobilist in Goor wordt dezer dagen op de proef gesteld. Op veel plekken wordt aan de weg gewerkt zoals de Hengevelderstraat en de N755 richting de A1. Vanaf […]
  • Verraderlijke gladheid…29 december 2014 Verraderlijke gladheid… De temperaturen schoten ook in Goor vannacht onder het vriespunt en dat zorgde voor lichte overlast deze ochtend. Met name op de binnenwegen was het verraderlijk glad zoals in de […]