Brand op kerkhof door verbranden onkruid (UPDATE)

De Goorse brandweer moest vanmiddag uitrukken voor een melding van een brand op het oude kerkhof aan de Herman Heijermanstraat. Daar bleek een groot stuk groen vlam te hebben gevat. Een medewerker van de gemeente was bezig met het wegbranden van onkruid waarna het mis ging en er meer in de hens ging dan de bedoeling was. Er zijn in de afgelopen week meer gras- en bermbranden geweest  in en om Goor. De brand op het kerkhof was overigens snel onder controle. UPDATE: De brandweer moest later op de middag wederom uitrukken. Dit keer voor een bermbrand langs de rondweg om Goor (N346).

Gerelateerde berichten

  • Weer bermbrand langs N3461 augustus 2018 Weer bermbrand langs N346 De droogte en de hitte blijft zijn tol eisen. Berm- en grasbranden zijn inmiddels in en om Goor ook meer regel dan uitzondering en dat betekent veel werk voor de Goorse brandweer die […]
  • Brandweer rukt uit voor bermbrand12 februari 2022 Brandweer rukt uit voor bermbrand De Goorse brandweer is aan het begin van de middag uitgerukt om te assisteren bij het blussen van een bermbrand in het buitengebied. Die woedde aan de Oomsdwarsdijk bij de Elsenerweg in […]
  • Door droogte grotere kans op natuurbranden28 maart 2020 Door droogte grotere kans op natuurbranden Door aanhoudende droogte in de natuur is er in de regio een verhoogde kans op snelle uitbreiding van een natuurbrand. De brandweer is daarom extra alert en roept natuurbeheerders, […]
  • Bermbrand aan de Grensweg3 juli 2019 Bermbrand aan de Grensweg De brandweer in Goor is vanavond uitgerukt voor een bermbrand aan de Grensweg, langs het spoor. Ongeveer 10 vierkante meter berm is afgebrand. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. De […]
  • Hittegolf in Goor voorbij: de brandweer maakt de balans op15 augustus 2018 Hittegolf in Goor voorbij: de brandweer maakt de balans op De zengende hitte heeft inmiddels ook Goor achtergelaten en dat betekent dat de plaatselijke brandweer de komende periode ook minder frequent hoeft uit te rukken. Gedurende de 28 dagen […]