Gorenaren zitten vast op Lombok na aardbeving: ”Totale chaos”

De Goorse Thom Kuipers en zijn vriendin Noortje Wolters zitten na de zware aardbeving vast op het Indonesische eiland Lombok. Het stel zat te eten in restaurant op het nabijgelegen eiland Gili Air, toen de aardbeving – met een 7 op de schaal van Richter – zichzelf in gang zette. “Je weet niet wat je overkomt. Iedereen raakte in paniek. En de elektra viel uit, het was hartstikke donker”, vertelt Thom tegenover RTV Oost. Er heerst grote verontrusting op het eiland, dat grotendeels verwoest werd. “Ons hotel is niet meer bewoonbaar, de muren zitten vol scheuren. Gelukkig konden we nog wel onze spullen ophalen”, meent Thom. Wanneer Thom en Noortje weer terug kunnen keren naar Nederland is vooralsnog ongewis. 

“Via Nederland hebben we tickets naar Jakarta kunnen krijgen, maar we weten niet wanneer we vliegen. Het is een totale chaos op het vliegveld. Niemand weet hoe of wat. Op de informatieborden staan ook geen vluchten meer aangegeven”, besluit hij. Thom is niet de enige Gorenaar die de aardbeving meemaakte. Ook Eric van den Burg verblijft in Azië, maar ook hij verkeerd buiten gevaar en is veilig gemeld. (Foto: RTV Oost)

Gerelateerde berichten

  • Ook huis van Tessa verwoest op Lombok7 augustus 2018 Ook huis van Tessa verwoest op Lombok Na de schriktoestanden over de Goorse reizigers Eric en Thom op Lombok, kwam ook een oproep van de familie van Tessa van Rinsum, het nichtje van Eric van den Burg. De van oorsprong Goorse […]
  • Riet stopt er nu echt mee…24 december 2019 Riet stopt er nu echt mee… Mijn laatste 'klant'…. voordat ik mijn kam, schaar en föhn voorgoed wegleg…na 57 jaar kapster te zijn geweest…het is goed zo…" Het zijn de woorden van kapster Riet van den Burg op […]
  • Suzanne, Benthe en Lori beleven nachtmerrie op Griekse eiland Kos21 juli 2017 Suzanne, Benthe en Lori beleven nachtmerrie op Griekse eiland Kos Drie meiden uit Goor en hun vriendin Karlijn uit Diepenheim hebben een hevige en kortstondige horrorvakantie beleefd op het Griekse eiland Kos. Daar vond vannacht een zware aardbeving […]
  • Mark Roelofsen: Goorse hoogvlieger15 april 2011 Mark Roelofsen: Goorse hoogvlieger Een droom is werkelijkheid geworden voor Mark Roelofsen. De kasteleinszoon is vandaag geslaagd voor zijn examen "Type-rating Boeing 737-NG" Dat houdt in dat hij nu officieel First […]
  • IMG_179123 januari 2012 Officieuze aftrap Sjoowavond Met nog een paar weken te gaan voor de eerste van twee Sjoowavonden zijn de repetities voor de muzikale avond in volle gang. Veel artiesten, ook van buiten Goor, maken dit jaar hun debuut. […]