Sproei jij tijdens deze droogte?

Het is droog, extreem droog. Ook ons groene Twentse Haagje is op veel plekken veranderd in een steppe. Boerenbedrijven hebben tienduizenden euro’s schade én ook andere ondernemers zijn de hitte meer dan beu. Evenals de sportverenigingen. Bij de Mossendam stuitert geen bal meer fatsoenlijk, het gravel is omgedoopt tot mul zand. En bij veel voetbalclubs hebben de velden ietwat weg van een desolaat strand (foto). Sproeien wordt ook afgeraden en als asociaal beschouwd door de overheden (althans in summiere mate). Toch nemen ook veel plaatsgenoten nog gewoon elke avond de tuinslang in de hand. Daarom gaat onze poll vandaag over de huidige unieke hittegolf: Sproeien tijdens deze droogte! Ja of nee. Laat je stem horen.

Gerelateerde berichten

  • Goor sproeit massaal deze droge zomer21 augustus 2018 Goor sproeit massaal deze droge zomer Na de fikse regenbui van vorige week is er op sommige plekken weer wat vruchtbaarheid terug in de Goorse grond. De steppes kleuren weer groen na de extreme droogte. Een groot deel van de […]
  • Weer bermbrand langs N3461 augustus 2018 Weer bermbrand langs N346 De droogte en de hitte blijft zijn tol eisen. Berm- en grasbranden zijn inmiddels in en om Goor ook meer regel dan uitzondering en dat betekent veel werk voor de Goorse brandweer die […]
  • Vissen vechten voor hun leven, regen komt als geroepen10 juli 2018 Vissen vechten voor hun leven, regen komt als geroepen Het is droog, extreem droog. En dat levert ook in Goor en omgeving problemen op. Vruchtbare akkers zijn omgedoopt tot verdorde woestijngronden. Én ook vijvers en beekjes zijn vrijwel van […]
  • Buitenbrand in weiland aan de Meenweg snel onder controle19 april 2018 Buitenbrand in weiland aan de Meenweg snel onder controle De Goorse brandweer moest vanmiddag uitrukken voor een brand in een weiland aan de Meenweg net buiten Goor. Daar was brand ontstaan in een weiland. De spuitgasten waren met een waterwagen […]
  • Brand op kerkhof door verbranden onkruid (UPDATE)30 juli 2018 Brand op kerkhof door verbranden onkruid (UPDATE) De Goorse brandweer moest vanmiddag uitrukken voor een melding van een brand op het oude kerkhof aan de Herman Heijermanstraat. Daar bleek een groot stuk groen vlam te hebben gevat. Een […]