Waarschuwing: gevallen regenwater schadelijk voor gezondheid

Na maanden van droogte zal heel Goor vandaag te maken krijgen met mogelijke forse regenbuien. Zelfs zo heftig dat het kan leiden tot wateroverlast, waardoor straten wellicht blank komen te staan. Het waterschap en de GGD adviseren – wanneer de straten daadwerkelijk overstromen – om contact met gevallen regenwater zoveel mogelijk te vermijden, dit kan namelijk schadelijk zijn voor de gezondheid wanneer het water zich heeft vermengd met rioolwater. Diarree, overgeven, keelpijn of huidklachten zijn zomaar een greep van de mogelijke gevolgen. Nog een tip: laat uw kinderen niet de plassen spelen. Toch in contact gekomen met het gevallen water? Was goed je handen, of neem een douche. 

Gerelateerde berichten

  • Stormschade in Goor beperkt gebleven21 juli 2016 Stormschade in Goor beperkt gebleven Daar waar omliggende plaatsen als Rijssen en Wierden zwaar te lijden hadden onder de hoosbuien die aan het einde van de middag overtrokken, valt de schade in Goor mee. Er viel veel regen […]
  • Mooi weer met een Spaanse Pluim…31 oktober 2014 Mooi weer met een Spaanse Pluim… Deze prachtige prent van de zonsondergang van deze vrijdag werd ons gestuurd door de Goorse weerman Eric Effing. Daarbij verheugende teksten over de prachtige dag die ons morgen te wachten […]
  • Schoolfeestnieuws in het kort (7)20 juni 2016 Schoolfeestnieuws in het kort (7) - Vandaag zijn de eerste kermisattracties gearriveerd op het Schoolfeestplein. De exploitanten en bouwers zijn in de stromende regen gestart met de opbouw. Morgen en overmorgen volgen […]
  • Straten en keukens blank na noodweer30 augustus 2017 Straten en keukens blank na noodweer Weer is Goor geteisterd door noodweer deze zomeravond. Pittige regenbuien trokken vanavond over 't Twentse Haagje en dat zorgde op sommige plekken voor problemen. Zo stonden diverse […]
  • Actiecomite behoud Monumentale bomen stuurt GGD brief7 mei 2018 Actiecomite behoud Monumentale bomen stuurt GGD brief Het zctiecomite Behoud Monumentale Bomen in Goor heeft de GGD een brief gestuurd waarin de conclusies en aanbevelingen omtrent de asbestsanering en de te volgen bomenkap worden gehekeld. […]