Middeleeuwse potscherven gevonden op ’t Schild

Bij graafwerkzaamheden in voorbereiding op de bouw van appartementen (fotobewerking) op de hoek Grotestraat met de Bleekstraat zijn laatmiddeleeuwse potscherven gevonden. De vondsten komen uit het tijdperk van de dertiende tot zestiende eeuw. Vrijwilligers van het Goors Historisch Museum, die mee mochten kijken, deden de ontdekking tijdens de graafwerkzaamheden. Uit de scherven blijkt dat er in de dertiende eeuw al bewoning was op ’t Schild. Ook een pot van handgevormd grijs aardewerk uit dezelfde episode kwam naar boven. Het museum hoopt en verwacht nog meer vondsten te doen op deze locatie. 

Gerelateerde berichten

  • Rioolwerkzaamheden leiden tot ‘extreme’ maatregelen7 oktober 2014 Rioolwerkzaamheden leiden tot ‘extreme’ maatregelen Lichte hilariteit voor huishoudens op en rondom ’t Schild. De bewoners van het oudste gedeelte van Goor kregen deze week een brief in de bus, waarin Twente Milieu aankondigt de riolering […]
  • Druk bezochte Dodenherdenking in Goor4 mei 2017 Druk bezochte Dodenherdenking in Goor Dat het een groot goed is om in vrijheid te leven en dat dat mede te danken is aan de bevrijders aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is ook in Goor niet in de vergetelheid geraakt. […]
  • Jubilerend Weverke met speciale tentoonstelling11 maart 2018 Jubilerend Weverke met speciale tentoonstelling In het kader van het 40-jarig jubileum van Weefkring ’t Weverke wordt volgende week vrijdag door burgemeester Ellen Nauta een speciale tentoonstelling geopend in het Goors Historisch […]
  • Reünie van oud-werknemers Goorse textielfabrieken25 februari 2017 Reünie van oud-werknemers Goorse textielfabrieken Er komt op zondag 19 maart een reünie van oud-werknemers van de Goorse textielfabrieken in het Goors Historisch Museum. Dit in navolging van de succesvolle bijeenkomst met de […]
  • Expositie Wolter Wiegerinck in museum14 mei 2018 Expositie Wolter Wiegerinck in museum Hij is een icoon van ons Twentse Haagje. Kunstenaar Wolter Wiegerinck. Tijdens dit Pinksterweekend exposeert de markante plaatsgenoot in het Goors Historisch museum zijn meest recente […]