Middeleeuwse potscherven gevonden op ’t Schild

Bij graafwerkzaamheden in voorbereiding op de bouw van appartementen (fotobewerking) op de hoek Grotestraat met de Bleekstraat zijn laatmiddeleeuwse potscherven gevonden. De vondsten komen uit het tijdperk van de dertiende tot zestiende eeuw. Vrijwilligers van het Goors Historisch Museum, die mee mochten kijken, deden de ontdekking tijdens de graafwerkzaamheden. Uit de scherven blijkt dat er in de dertiende eeuw al bewoning was op ’t Schild. Ook een pot van handgevormd grijs aardewerk uit dezelfde episode kwam naar boven. Het museum hoopt en verwacht nog meer vondsten te doen op deze locatie. 

Gerelateerde berichten

  • Open Monumentendagen, Ashafar en Repair Café9 september 2022 Open Monumentendagen, Ashafar en Repair Café Op de evenementenagenda prijkt voor het komende weekeinde de Open Monumentendagen met in Goor bezichtigingen van de Braakmolen en het Historisch Museum. Ook is het mogelijk om met een […]
  • Weefsters in actie in Goors museum2 september 2022 Weefsters in actie in Goors museum Ook het Goors Historisch Museum is geopend tijdens Open Monumentendagen morgen en overmorgen. Op de bovenverdieping van het museum staat de Goorse textiel centraal in de tentoonstelling […]
  • Privéverzamelingen in Goors museum2 juni 2022 Privéverzamelingen in Goors museum Vanaf half september zijn in het Goors Historisch Museum privéverzamelingen te zien van enkele medewerkers van Stichting Historisch Goor, maar ook voor andere Gorenaren is er plek om een […]
  • Historisch Museum open op Koningsdag23 april 2022 Historisch Museum open op Koningsdag Op Koningsdag opent ook het Goors Historisch Museum haar deuren. Van 10.00 uur tot en met 16.00 uur is de expositie ‘Werken in de textiel’ te zien. Op de begane grond van het museum wordt […]
  • Goors Historisch Museum extra open5 april 2022 Goors Historisch Museum extra open Het Goors Historisch Museum opent zondag extra haar deuren van 11.30 uur tot en met 16.00 uur. In het museum is op de bovenverdieping de tentoonstelling ‘Werken in de textiel’ te zien. Op […]