Het groene hart van Goor…

Een rondgang door het centrum van Goor deed de redactie van Oald Goor doen afdalen naar medio jaren tachtig. Toen het Sterplein nog geen futuristische klok had en nog groen kleurde. Op onderstaande prenten van Jan Poortman ziet u het stadshart van ’t Twentse Haagje in 1983. Zo sierde Het Broekenhuis toen ook al het straatbeeld en is even verderop te zien dat Oonk Sport een blikvanger was in die episode. Hebt u ook nog foto’s, mail dan naar redactie@nullgoorsnieuws.nl.

Gerelateerde berichten

  • De meisjesschool, een klassenprent uit 196330 maart 2016 De meisjesschool, een klassenprent uit 1963 De interactie over foto's uit het grijze verleden doet het hart altijd harder kloppen bij de redactieleden van Oald Goor. Vandaag kregen wij in onze inbox deze foto van de meisjesschool […]
  • Toen ’t Gijmink nog een volkswijkje was…20 augustus 2018 Toen ’t Gijmink nog een volkswijkje was… In de zomermaanden is het komkommertijd en dus heeft ook de redactie van Oald Goor de tijd om eens de fiets te pakken om door 't Twents Haagje te struinen. Daar ontstond ook de weemoed […]
  • Hotel Herikerberg toen en nu15 april 2016 Hotel Herikerberg toen en nu Het was begin vorige eeuw een begrip in de regio: Hotel Herikerberg. Deze week werd bekend dat het horeca-etablissement failliet is verklaard. Het hotel, op de weg tussen Goor en Markelo, […]
  • Met paard en (vuilnis)wagen….6 augustus 2018 Met paard en (vuilnis)wagen…. Het ophalen van vuilnis. Een bezigheid van alle dag √©n van alle tijden. Zo blijkt ook uit ons archief met klassieke prenten. De redactie van Oald Goor stuitte¬†vandaag op dit beeld uit het […]
  • Alleen de melkboer….25 oktober 2016 Alleen de melkboer…. De Hengevelderstraat is vandaag afgesloten voor alle verkeer. De populaire doorgangsweg naar de Molenstraat wordt heringericht. Reden voor de redactie van Oald Goor om af te dalen naar de […]