Goors succes bij thuiswedstrijd atletiek

Op Sportpark De Horst, het terrein van Atletiekvereniging Goor ’75, werd vrijdagavond een zogenaamde werpdriekamp georganiseerd. Deelnemers daaraan moesten speerwerpen, kogelstoten en discuswerpen om tot een totaalscore te komen en daarbij was er veel Goors succes. Ruim veertig atleten hadden de moeite genomen om voor de wedstrijd naar Goor af te reizen en dat was een stuk meer dan vorig jaar. Frank Wouda en zusje Susan Wouda (foto) zorgden voor thuiszeges.

De werpdriekamp werd georganiseerd voor meerdere leeftijdscategorieën. Daarbij was de uitslag van de wedstrijd voor heren senioren het meest opvallend. Die bestond namelijk volledig uit deelnemers uit Goor of die in Goor opgroeiden. Frank Wouda won. Hij was zowel met kogelstoten als speerwerpen de beste van de drie. Bij het discuswerpen moest hij echter zijn meerdere erkennen in zijn jongere broer Tom. Martijn Boers nestelde zich tussen de broers in en mocht als tweede plaatsnemen op het podium.

Susan Wouda kende bij de meisjes junioren A geen concurrentie, maar kwam wel tot persoonlijke records op alle drie de onderdelen. Ze haalde daarbij ook nog eens een beter puntentotaal dan haar twee broers. Bij de masters mannen troefde oud-Gorenaar Wouter Groeneweg alle concurrenten af, waaronder zijn nog altijd in Goor woonachtige broer Ronnie. Die eindigde wel als derde. Roy Scholte op Mast van AV Goor ’75 werd vierde bij de junioren C.