Topatleet Dennis Licht van start in Goorse Cityrun

Meervoudig Nederlands kampioen hardlopen Dennis Licht doet volgende week zaterdag mee aan de AV Goor Cityrun by Night. De 34-jarige atleet uit Apeldoorn heeft zich ingeschreven voor de loopwedstrijd over 3,2 kilometer. Die is op 1 september aan haar eerste editie toe. Licht is een grote naam in de atletiekwereld. Hij heeft zijn professionele carrière begin 2017 afgesloten, maar loopt nog altijd zeer hard. Tussen 2008 en 2016 werd Licht drie keer Nederlands kampioen op de 5000 meter outdoor en zelfs vier keer op de 3000 meter indoor.

De inschrijving van Licht voor de AV Goor Cityrun by Night is vooral een leuke toevoeging voor het publiek. De loopwedstrijd zelf richt zich echter vooral op deelname van recreanten. Daarvoor acht de organisatie de afstand van 2 Engelse mijlen, omgerekend 3,2 kilometer, dan ook zeer geschikt. Hoewel er zich al wel een mooi aantal mensen hebben ingeschreven, hoopt men nog wel op meer deelnemers. Via Inschrijven.nl is het nog tot en met komende maandag 27 augustus mogelijk om je aan te melden. Daarna kan het, tegen een meerprijs, op de wedstrijddag ook nog tot een half uur voor de start bij Cafe de Ster.

Vaker toplopers door Goor
Het is niet de eerste keer dat een Nederlandse topatleet door de straten van Goor snel. Van 2009 tot en met 2012 werd tijdens het programma van de Ronde van Goor de Hof van Twente Loop georganiseerd. Die invitatiewedstrijd werd in 2010 en tijdens de laatste editie door Gert-Jan Wassink gewonnen. De Achterhoeker behoort ook tot de top van het land en pakte al meerdere Nederlandse titels. In 2012 versloeg hij in Goor meerdere andere toplopers, waaronder de toen nog jonge Duitser Hendrik Pfeiffer, die afgelopen jaar de marathon van Keulen won.

Informatie
Net als de vroegere Hof van Twente Loop, wordt ook de AV Goor Cityrun by Night in samenwerking met de organisatie van de Goorse wielerronde georganiseerd. Om 21.15 uur klinkt het startschot, nadat de wielerwedstrijden allemaal verreden zijn, waarna de deelnemers twee ronden door het stadshart van Goor lopen. Op de site van AV Goor ’75 is alle informatie over de loop te vinden.