Goors Victorie…

Het was gin weer veur dikke leu met al die weken van verstikkende hitte en daar moet ik toch echt maar eens wat aan gaan doen. Het begon in juli met ritjes op m’n mountainbike over de Herikerberg. Mul zand en omvallende bomen maken het er niet veel gemakkelijker op. Bij de Leemkuil vielen ze helemaal vanzelf, kwam geen kettingzaag aan te pas. Op sommige stukken lagen zo veel bomen dat ik even dacht dat iemand daar een paar gram asbest gevonden had.

Ik liet mijn oog vallen op een mooi race fietsje. Volgens de verkoper is de fiets zo licht dat het vrijwel vanzelf gaat. Met z’n 35 versnellingen kom je elke bult met gemak op en 50 kilometer op de pedalen zitten erop voordat je er erg in hebt… Nou, dat hebben we geweten. Bij het eerste tripje Holterberg, maakte ik mee wat het is om door een rietje te ademen en onderweg hielt ik de AED locaties scherp in de gaten. Niks “het gaat vanzelf” en 35 versnellingen zijn er nog steeds 20 te weinig. Maar goed, de aanhouder wint; eigenlijk hetzelfde principe als met bier drinken. Dat kan ik goed, dus dit moet ook lukken. Ondertussen ben ik 1000 kilometer verder, een paar gaatjes in de riem meer en al een aantal kilo’s knuffelvlees minder om dagelijks mee te zeulen. Vakantie well spent, al zeg ik het zelf.

De laatste week vakantie stond in het teken van feest vieren. Compleet niet goed voor de kilo’s, maar soms een beetje smokkelen mag. We beginnen maar eens over de bult, voor de gelegenheid deze keer met de taxi, naar onze noabers in Markelo. Eerlijk is eerlijk, een machtig prachtig feest met het juiste merk bier en Markelose gezelligheid. Is er dan niets aan te merken op dit festijn? Nou weinig, maar laat ik er dit van zeggen; het Goors Victorie van Apollo, bij het Wapen van Markelo, was het hoogtepunt van de optocht. Alles is nog eens na te kijken op een één of ander YouTube kanaal. In Markelo noemen ze dat “met de tijd meegaan”. Doen ze volgens mij ook met de muntprijs in de tent.

Als afsluiter het kinderfestijn op de Hogenkamp. Houtdorp 2018 was fantastisch en spuit 11 heeft 4 dagen met volle teugen genoten. Petje af voor de organisatie en al die vrijwilligers die daar hun beste beentje voor zetten. Er is genoeg gekapt hout in Goor, dus de hutten kunnen volgend jaar nog groter. Ik zag dat niet alleen grote eiken het veld moeten ruimen in Goor, maar ook kleine jonge exemplaren op de Hogenkamp ontkomen niet aan de destructieve gedachten van wel hele eigenwijze mensen.

Namens Niels,

een fijne dag…