MKB-onderzoek in de Hof

Dit jaar doet gemeente Hof van Twente mee aan het tweejaarlijkse MKB-onderzoek naar het ondernemersklimaat in verschillende gemeentes. Door dit onderzoek dingt de gemeente ook mee naar de titel ‘MKB-vriendelijkste gemeente 2018. Wethouder Wim Meulenkamp legt uit: “Het gaat er ons vooral om dat we inzicht krijgen in wat we kunnen doen om samen met ondernemers te werken aan een economisch sterke Hof van Twente!”

Alle ondernemers die in 2017 ingeschreven stonden bij de Kamer van Koophandel krijgen per post een uitnodiging om tussen 5 september en 10 oktober mee te doen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Lexnova en meet het ondernemersklimaat aan de hand van vier pijlers: de dienstverlening van de gemeente aan ondernemers, het imago van de gemeente, communicatie en beleid van de gemeente, beleving van gemeentelijke lasten. Antwoorden worden anoniem verwerkt en vertrouwelijk behandeld. Meer informatie is te vinden op www.hofvantwente.nl/ondernemersonderzoek. Hier worden in november ook de resultaten bekend gemaakt. Voor vragen over dit onderzoek kunt u terecht bij Renée Kleywegt, de Accountmanager Bedrijven Gemeente Hof van Twente, via 06 1938 44 89.

 

Gerelateerde berichten

  • Hof rustige gemeente om te wonen…18 juli 2022 Hof rustige gemeente om te wonen… De gemeente Hof van Twente scoort goed op de kaart van gemeenten die een geschikte plek zijn voor mensen die van rust houden. Verzekeringsmaatschappij FBTO hield een landelijk onderzoek […]
  • Welke ondersteuning hebben ondernemers nodig van de gemeente?23 februari 2021 Welke ondersteuning hebben ondernemers nodig van de gemeente? Om te weten hoe de gemeente ondernemers in Goor en omgeving zo goed mogelijk van dienst kan zijn roept zij ondernemers op om mee te doen aan twee korte enquêtes. Met de ene enquête wil de […]
  • KletsProat-spelletjes huis aan huis verspreid10 juni 2022 KletsProat-spelletjes huis aan huis verspreid Het team van HofMarketing heeft in der afgelopen dagen 5.000 zogenoemde 'Kletsproat-spelletjes' huis aan huis verspreid in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente. Dat is een […]
  • Versier feestelijke bordjes voor 20 jaar Hof van Twente10 juli 2021 Versier feestelijke bordjes voor 20 jaar Hof van Twente Op vrijdag 10 september is het 20 jaar geleden dat de fusiegemeente Hof van Twente het levenslicht zag. Hofmarketing wil dat feestje ook meevieren en dan met behulp van de kinderen. Zij […]
  • Onderzoek naar communicatie van de gemeente3 juni 2021 Onderzoek naar communicatie van de gemeente De gemeente Hof van Twente wil de informatievoorziening beter afstemmen op de inwoners. En om die reden wil de Hof van inwoners weten wat zij vinden van de website en de overige […]