Aanmelden nog mogelijk voor nieuw gestarte hardloopclinic

Met de eerste editie van de AV Goor Cityrun by Night achter de rug, is bij de Goorse atletiekvereniging AV Goor ’75 deze week ook weer een nieuwe hardloopclinic gestart. Wie dus ook eens aan een dergelijk loopevenement deel wil nemen of wie gewoon op een goede manier wil leren hardlopen, is deze clinic zeer geschikt. Gedurende zestien weken wordt toegewerkt naar deelname aan de Winter Step One Loop in Borne, waarbij gekozen kan worden om te trainen richting de vijf of tien kilometers. Aanmelden kan via de website.

De nieuwe clinic van AV Goor ’75 is afgelopen maandag 3 september al van start gegaan. De maandag is ook de vaste trainingsavond. Er wordt dan om 18.30 uur gestart, vanaf het Sportcomplex De Horst aan de Deldensestraat. “De trainingen zijn afgestemd op je eigen niveau en je leert hoe je verantwoord én lekker kunt hardlopen”, aldus de club. Er wordt getraind in groepen van twee niveau’s. De beginnende lopers werken toe naar de vijf kilometer en de wat meer gevorderde lopers worden uitgedaagd om naar de tien kilometer toe te trainen. Iedere woensdagavond staat een extra trainingsavond gepland.

Voor de nieuwe hardloopclinic hebben zich inmiddels al een vijftiental mensen aangemeld en er zijn ook mensen van de voorgaande groepen die opnieuw deelnemen. Wie interesse heeft om aan te sluiten wordt dus in een mooie groep opgevangen. De Winter Step One Loop waar naartoe getraind wordt, staat gepland voor 16 december.