Bomen aan Mossendamsweg vergiftigd

Een zestal monumentale eiken aan de Mossendamsweg is vergiftigd. In de bomen zijn gaten geboord waar door onbekenden een substantie in is gegoten wat uiteindelijk dodelijk zal zijn voor de eiken die meer dan 100 jaar oud zijn. Buurtbewoners zijn geschokt door deze vorm van vernieling en hebben aangifte gedaan bij de politie. Er bestaat een vermoeden wie verantwoordelijk is voor de schade maar bewijzen zijn er niet. “Het moet iemand zijn die last heeft van overhangende takken of te weinig zon in zijn of haar tuin” zegt buurtbewoner John Hommersom bij RTV Oost dat een reportage maakte over de vergiftiging. De gemeente heeft inmiddels een boomverzorgingsbedrijf laten komen om de eiken terug te snoeien en gevaarlijke situaties te voorkomen. De politie heeft aangekondigd extra te zullen surveilleren. Voor de bomenrij naast het pad is dat te laat. De zes eiken zullen uiteindelijk afsterven. De totale schade wordt geraamd op zo’n 40.000 euro.

Gerelateerde berichten

  • Trekproeven Haaksbergerweg gestart10 januari 2019 Trekproeven Haaksbergerweg gestart Boomdeskundigen zijn vanochtend begonnen met de aangekondigde trekproeven in de Goorse Haaksbergerweg. Een deel van de monumentale bomen die, vanuit de kant van de oude Melkfabriek […]
  • PvdA doet voorstel om sanering toch vervolg te kunnen geven17 september 2018 PvdA doet voorstel om sanering toch vervolg te kunnen geven De PvdA wil morgenavond in de Raadsvergadering met een voorstel komen waarin de asbestsanering in de Gondalaan, Oude Haakbergerweg en Haaksbergerweg toch door kan gaan op de manier zoals […]
  • GGD wil monumentale bomen laten kappen25 april 2018 GGD wil monumentale bomen laten kappen De 94 monumentale bomen aan de Gondalaan en Oude Haaksbergerweg in Goor moeten volgens de GGD Twente allemaal tegen de vlakte in het kader van de asbestsanering op 't Gijmink. Dat is het […]
  • Monumentale bomen in de Gondalaan tegen de vlakte8 januari 2018 Monumentale bomen in de Gondalaan tegen de vlakte De rij met grote monumentale eiken aan de Gondalaan wordt in zijn geheel gekapt. De gemeente Hof van Twente heeft daarover de buurtbewoners per brief geïnformeerd. De bomenkap is volgens […]
  • Behoud bomen Gondalaan leidt tot éénrichtingsverkeer9 juli 2018 Behoud bomen Gondalaan leidt tot éénrichtingsverkeer De kans is groot dat een deel van de Gondalaan straks moet worden ingericht als éénrichtingsweg. Dat staat in stukken die het college van B&W heeft gestuurd aan de gemeenteraad. Om het […]