Minister stuurt Groothengel brief, bomenkap mag doorgaan

Ze ondertekende de brief zelf. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken antwoordde persoonlijk op het verzoek van Gorenaar Carel Groothengel om de massale kap van monumentale eiken aan de Haaksbergerweg Goor een halt toe te roepen. Zij ziet echter geen reden om het rooien van de 22 monumentale bomen tegen te houden. Groothengel vindt de bomen van dergelijke cultuur-historische én ecologische waarde, dat ze moeten blijven staan. Bovendien meet de gemeente volgens de strijdvaardige Gorenaar met twee maten door de kap in de Gondalaan gedeeltelijk niet door te laten gaan en in de Haaksbergerweg wel.

Daar willen bewoners wel dat de bomen gerooid worden. Volgens de minister had Groothengel al in 2014 bezwaar aan moeten tekenen. Eerder probeerde hij, ook tevergeefs, via Gedeputeerde Staten van de Provincie Overijssel de bomenkap te stoppen. “De ambtelijke middelen zijn er nu niet meer maar ik zal actie blijven voeren en ben desnoods bereid me met anderen te laten vastketenen aan de bomen als er daadwerkelijk gekapt gaat worden.”

Gerelateerde berichten