Minister stuurt Groothengel brief, bomenkap mag doorgaan

Ze ondertekende de brief zelf. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken antwoordde persoonlijk op het verzoek van Gorenaar Carel Groothengel om de massale kap van monumentale eiken aan de Haaksbergerweg Goor een halt toe te roepen. Zij ziet echter geen reden om het rooien van de 22 monumentale bomen tegen te houden. Groothengel vindt de bomen van dergelijke cultuur-historische én ecologische waarde, dat ze moeten blijven staan. Bovendien meet de gemeente volgens de strijdvaardige Gorenaar met twee maten door de kap in de Gondalaan gedeeltelijk niet door te laten gaan en in de Haaksbergerweg wel.

Daar willen bewoners wel dat de bomen gerooid worden. Volgens de minister had Groothengel al in 2014 bezwaar aan moeten tekenen. Eerder probeerde hij, ook tevergeefs, via Gedeputeerde Staten van de Provincie Overijssel de bomenkap te stoppen. “De ambtelijke middelen zijn er nu niet meer maar ik zal actie blijven voeren en ben desnoods bereid me met anderen te laten vastketenen aan de bomen als er daadwerkelijk gekapt gaat worden.”

Gerelateerde berichten

  • Groothengel geeft tekst en uitleg in open brief27 augustus 2018 Groothengel geeft tekst en uitleg in open brief Hij kaartte op persoonlijke titel de geplande bomenkap in de Haaksbergerweg aan bij de Provincie Overijssel en hoopte op een veto van Gedeputeerde Staten. Tevergeefs. De bomen gaan daar […]
  • Brief naar provincie en minister: Schors bomenkap in zijn geheel18 juli 2018 Brief naar provincie en minister: Schors bomenkap in zijn geheel Eén van de vaste brievenschrijvers aan deze site zoekt het nu wat hogerop. Carel Groothengel heeft een epistel verzonden aan deze site waarvan ook exemplaren zijn verstuurd aan de […]
  • De wethouder heeft ongelijk…(Ingezonden brief)17 februari 2019 De wethouder heeft ongelijk…(Ingezonden brief) Vaste brievenschrijver Carel Groothengel (foto) overweegt naar de rechter te stappen om de rechtsgeldigheid van de kapvergunning die is afgegeven voor een aantal monumentale bomen in de […]
  • Trekproeven Haaksbergerweg gestart10 januari 2019 Trekproeven Haaksbergerweg gestart Boomdeskundigen zijn vanochtend begonnen met de aangekondigde trekproeven in de Goorse Haaksbergerweg. Een deel van de monumentale bomen die, vanuit de kant van de oude Melkfabriek […]
  • PvdA doet voorstel om sanering toch vervolg te kunnen geven17 september 2018 PvdA doet voorstel om sanering toch vervolg te kunnen geven De PvdA wil morgenavond in de Raadsvergadering met een voorstel komen waarin de asbestsanering in de Gondalaan, Oude Haakbergerweg en Haaksbergerweg toch door kan gaan op de manier zoals […]