Goorse Duchenne Heroes-mountainbikers laten zich uitzwaaien

De Goorse mountainbikers Raymond Koeleman en Marike Thijssen zijn er klaar voor. Komende zondag gaan ze van start in Duchenne Heroes. In zeven dagen tijd rijden ze vervolgens over een totaal van 700 kilometer vanuit het zuiden van België naar Eindhoven. Onderweg worden onder meer de Belgische Eifel, Ardennen en het Limburgse heuvelland aangedaan. Met hun team Tempo Team Bikers hebben de Goorse fietsers al ruim 16.000 euro opgehaald voor het goede doel. Morgen (zaterdag) vertrekken ze om 12.00 uur vanaf het Sterplein en worden Koeleman en Thijssen uitgezwaaid.

“De reden waarom we mee doen is simpel”, aldus Koeleman. “We vinden mountainbiken gaaf om te doen en wat is er dan mooier om je zo in te zetten voor jongens die niet eens kunnen fietsen?” Want dat is inderdaad wat de deelnemers doen. De opbrengst van Duchenne Heroes gaat naar onderzoek naar de wrede ziekte Duchenne, die vrijwel alleen jongens treft. Met het onderzoek worden behandelingen en medicijnen ontwikkelt om jongens met Duchenne Spierdystrofie een beter en langer leven te bieden.

Namens de Tempo Team Bikers zijn Koeleman en Thijssen de deelnemers die alle zeven dagen fietsen. In het slotweekend sluiten ook Hans ten Hage en Will Grim aan. Vooralsnog heeft Thijssen ruim 8500 euro bijeen gebracht voor het team-totaal en zit Koeleman bijna op 6500 euro. K0eleman voegt er daarom nog maar een uitdaging aan toe; “Om een Gouden Hero te worden moet je 7500 euro bijeen brengen. Alleenals ik op zaterdag aanstaande 7500 euro op de teller heb staan, zal ik de zondag aansluitend op Duchenne Heroes 2018 de langste afstand van de Toertocht van de Twickeltrappers fietsen. Dus wil je als bedrijf of als eigen persoon nog willen doneren dan graag voor zaterdag 12.00 uur.”

Wie Koeleman wil steunen kan dat via zijn persoonlijke pagina op de site van Duchenne Heroes doen. Ook Thijssen heeft zo’n pagina, net als het team.

Gerelateerde berichten

  • Benefietavond tegen Duchenne bij De Ster8 mei 2018 Benefietavond tegen Duchenne bij De Ster Cafe De Ster is morgenavond het decor voor een benefietavond waarin aandacht gevraagd wordt voor de spierziekte Duchenne. twee temas uit Goor doen mee met de wielertocht Duchenne Heroes en […]
  • Op de spinningfiets Duchenne de wereld uit trappen2 maart 2017 Op de spinningfiets Duchenne de wereld uit trappen Een kleine sportieve bijdrage leveren aan het goede doel. Voor wie dat wil en kan is zaterdag 18 maart de uitgelezen mogelijkheid. De Goorse Marike Thijssen doet in september namelijk mee […]
  • Goorse toerfietsers leggen mountainbikeroute aan3 februari 2015 Goorse toerfietsers leggen mountainbikeroute aan Een groot aantal Goorse fietsers is in de afgelopen maanden druk geweest om de aanleg van 30-kilometer lange route mogelijk te maken in het buitengebied van Goor. De aanleg is mede dankzij […]
  • Laatste Elastiekenkoers levert recordbedrag op23 juni 2016 Laatste Elastiekenkoers levert recordbedrag op Het was de vijfde en laatste keer, al gaan allerlei geruchten rond dat de Elastiekenkoers toch een vervolg zal krijgen. De finale leverde in ieder geval wel een recordbedrag op: 95.101 […]
  • Geen Beachsoccertoernooi dit jaar, volgend jaar landelijke top20 juli 2017 Geen Beachsoccertoernooi dit jaar, volgend jaar landelijke top Er komt dit jaar geen Beachsoccer-toernooi op het Schoolfeestplein. De organisatie is in gesprek met de Nederlandse Beachsoccerbond om onderdeel te worden van de nationale competitie in de […]