Goorse Duchenne Heroes-mountainbikers laten zich uitzwaaien

De Goorse mountainbikers Raymond Koeleman en Marike Thijssen zijn er klaar voor. Komende zondag gaan ze van start in Duchenne Heroes. In zeven dagen tijd rijden ze vervolgens over een totaal van 700 kilometer vanuit het zuiden van België naar Eindhoven. Onderweg worden onder meer de Belgische Eifel, Ardennen en het Limburgse heuvelland aangedaan. Met hun team Tempo Team Bikers hebben de Goorse fietsers al ruim 16.000 euro opgehaald voor het goede doel. Morgen (zaterdag) vertrekken ze om 12.00 uur vanaf het Sterplein en worden Koeleman en Thijssen uitgezwaaid.

“De reden waarom we mee doen is simpel”, aldus Koeleman. “We vinden mountainbiken gaaf om te doen en wat is er dan mooier om je zo in te zetten voor jongens die niet eens kunnen fietsen?” Want dat is inderdaad wat de deelnemers doen. De opbrengst van Duchenne Heroes gaat naar onderzoek naar de wrede ziekte Duchenne, die vrijwel alleen jongens treft. Met het onderzoek worden behandelingen en medicijnen ontwikkelt om jongens met Duchenne Spierdystrofie een beter en langer leven te bieden.

Namens de Tempo Team Bikers zijn Koeleman en Thijssen de deelnemers die alle zeven dagen fietsen. In het slotweekend sluiten ook Hans ten Hage en Will Grim aan. Vooralsnog heeft Thijssen ruim 8500 euro bijeen gebracht voor het team-totaal en zit Koeleman bijna op 6500 euro. K0eleman voegt er daarom nog maar een uitdaging aan toe; “Om een Gouden Hero te worden moet je 7500 euro bijeen brengen. Alleenals ik op zaterdag aanstaande 7500 euro op de teller heb staan, zal ik de zondag aansluitend op Duchenne Heroes 2018 de langste afstand van de Toertocht van de Twickeltrappers fietsen. Dus wil je als bedrijf of als eigen persoon nog willen doneren dan graag voor zaterdag 12.00 uur.”

Wie Koeleman wil steunen kan dat via zijn persoonlijke pagina op de site van Duchenne Heroes doen. Ook Thijssen heeft zo’n pagina, net als het team.