Goorse Duchenne Heroes-mountainbikers laten zich uitzwaaien

De Goorse mountainbikers Raymond Koeleman en Marike Thijssen zijn er klaar voor. Komende zondag gaan ze van start in Duchenne Heroes. In zeven dagen tijd rijden ze vervolgens over een totaal van 700 kilometer vanuit het zuiden van België naar Eindhoven. Onderweg worden onder meer de Belgische Eifel, Ardennen en het Limburgse heuvelland aangedaan. Met hun team Tempo Team Bikers hebben de Goorse fietsers al ruim 16.000 euro opgehaald voor het goede doel. Morgen (zaterdag) vertrekken ze om 12.00 uur vanaf het Sterplein en worden Koeleman en Thijssen uitgezwaaid.

“De reden waarom we mee doen is simpel”, aldus Koeleman. “We vinden mountainbiken gaaf om te doen en wat is er dan mooier om je zo in te zetten voor jongens die niet eens kunnen fietsen?” Want dat is inderdaad wat de deelnemers doen. De opbrengst van Duchenne Heroes gaat naar onderzoek naar de wrede ziekte Duchenne, die vrijwel alleen jongens treft. Met het onderzoek worden behandelingen en medicijnen ontwikkelt om jongens met Duchenne Spierdystrofie een beter en langer leven te bieden.

Namens de Tempo Team Bikers zijn Koeleman en Thijssen de deelnemers die alle zeven dagen fietsen. In het slotweekend sluiten ook Hans ten Hage en Will Grim aan. Vooralsnog heeft Thijssen ruim 8500 euro bijeen gebracht voor het team-totaal en zit Koeleman bijna op 6500 euro. K0eleman voegt er daarom nog maar een uitdaging aan toe; “Om een Gouden Hero te worden moet je 7500 euro bijeen brengen. Alleenals ik op zaterdag aanstaande 7500 euro op de teller heb staan, zal ik de zondag aansluitend op Duchenne Heroes 2018 de langste afstand van de Toertocht van de Twickeltrappers fietsen. Dus wil je als bedrijf of als eigen persoon nog willen doneren dan graag voor zaterdag 12.00 uur.”

Wie Koeleman wil steunen kan dat via zijn persoonlijke pagina op de site van Duchenne Heroes doen. Ook Thijssen heeft zo’n pagina, net als het team.

Gerelateerde berichten

  • Koeleman fietste een week 1100 kilometer door Nederland15 september 2020 Koeleman fietste een week 1100 kilometer door Nederland Het was een bijzondere en sportieve week voor Gorenaar Raymond Koeleman. Hij fietste in acht etappes 1100 kilometer door Nederland en deed in plaats van de 700 kilometer lange […]
  • Spinningmarathon voor Duchenne op voorhand al een succes15 januari 2019 Spinningmarathon voor Duchenne op voorhand al een succes Bij de Goorse sportschool Movado Sports wordt komende maandag 21 januari een drie uur durende spinningmarathon georganiseerd. Die blijkt op voorhand al een groot succes te zijn. Per […]
  • Fietsen en wandelen voor Duchenne Heroes23 juni 2019 Fietsen en wandelen voor Duchenne Heroes Op zaterdag 13 juli organiseren de Tempo-Team bikers voor de 3de keer de Bike of Hike&BBQ voor Duchenne Heroes. Op deze dag is het mogelijk om op de mountainbike of met de racefiets […]
  • Oud ijzerinzameling voor Duchenne Heroes11 april 2019 Oud ijzerinzameling voor Duchenne Heroes De Goorse 'Tempo-team Bikers houden komende zaterdag een inzameling van oud ijzer. Zij doen dit jaar voor de vierde keer mee aan Duchenne Heroes. Dat is een fietstocht van 700 kilometer […]
  • Benefietavond tegen Duchenne bij De Ster8 mei 2018 Benefietavond tegen Duchenne bij De Ster Cafe De Ster is morgenavond het decor voor een benefietavond waarin aandacht gevraagd wordt voor de spierziekte Duchenne. twee temas uit Goor doen mee met de wielertocht Duchenne Heroes en […]