Laatste Goorse fabrieks-schoorsteen tegen de vlakte

In vroeger tijden sierden vele grote lange schoorstenen het Goorse straatbeeld als lichtend voorbeeld van de textielindustrie in hoogtijdagen. In de afgelopen decennia werden ze één voor één gesloopt. Van de lange pijp op het TSB-terrein tot de schoorsteen bij de ‘oude’ melkfabriek, allemaal moesten ze eraan geloven. Toch bleef er in het Goorse havengebied lang één overeind. Maar ook daaraan is nu een eind gekomen. De schoorsteen van Eternit wordt bedankt voor bewezen diensten en zal langzaam en met beleid worden gesloopt.

Gerelateerde berichten

  • Buurtbewoners verzamelen handtekeningen tegen Pelletfabriek30 augustus 2018 Buurtbewoners verzamelen handtekeningen tegen Pelletfabriek De actiegroep die zich richt tegen de komst en de activiteiten van de nieuwe Pelletfabriek in het Goorse havengebied heeft 75 handtekeningen verzameld van buurtbewoners die willen dat de […]
  • Gemeente komt met tips omtrent stookgedrag6 november 2017 Gemeente komt met tips omtrent stookgedrag De dagen worden korter en kouder en dus zullen ook in Goor de kachels weer een tandje harder branden in de komende maanden. Voor de gemeente Hof van Twente aanleiding om met een tiental […]
  • Eternit vandaag precies 80 jaar oud21 juli 2017 Eternit vandaag precies 80 jaar oud Het bedrijf is onlosmakelijk met Goor verbonden. Het zorgt voor veel werkgelegenheid maar ook voor een discutabele reputatie van het Twentse Haagje. Eternit bestaat vandaag precies 80 […]
  • Opgewekte gezichten bij doop Eternit18 februari 2017 Opgewekte gezichten bij doop Eternit Blije gezichten als in 1937 met veel festiviteiten de Eternit in Goor het levenslicht ziet. Commissaris van de Koningin mr. A.E. baron van Voorst tot Voorst verricht de officiële opening […]
  • Ansichtkaart: Groeten uit Goor…..14 november 2017 Ansichtkaart: Groeten uit Goor….. Dat Goor niet uitblinkt in natuurlijk schoon of prachtige esthetische architectuur was bij veel inwoners wel bekend. De pracht van 't Twentse Haagje zit 'm niet in uiterlijk vertoon. En […]