Ondermijning…

Nederland BV heeft de nominatie voor het meest vermakelijke pretpark aller tijden in de wacht gesleept. De Efteling en Hellendoorn zijn niets vergeleken met de avonturen die te beleven zijn in Nederland BV. Aan het bestuur van het park staan clowns waar menig circus enkel van kan durven dromen. De raad van toezicht wordt gevormd door gesjeesde professors die net geen voldoende konden halen op de rechtenopleiding. In het bestuur van Nederland BV is plaatst voor elke randdebiel, voorwaarde is wel dat je nergens verstand van moet hebben en een slappe ruggengraat is een absolute pré.

We hebben allemaal afgelopen week de avonturen mee mogen maken van Howick en Lily. De tieners die niet welkom waren in ons pretpark en van het circusbestuur een enkeltje Armenië konden krijgen. Nederland BV heeft namelijk erg veel last van deze onschuldige kindjes, althans dat zegt de opperclown van het park. Hij zegt dat er alleen draagvlak gecreëerd kan worden voor opvang van migranten als je alleen diegene opvangt die daar ook echt recht op hebben. Zou hij de AZC’s, die vol zitten met uitgeprocedeerde criminele migranten, bedoelen? Uitvreters waar Nederland BV niet van af kan komen als een kwaadaardig kankergezwel omdat het land van herkomst ze niet terug wil? Is daar draagvlak voor onder de bevolking?

Op de dag dat de twee boefjes zouden worden uitgezet zijn ze ineens spoorloos verdwenen. Niemand weet waar de deugnieten gebleven zijn. Wat is hier aan de hand? bulderde de opperclown! Het zou toch niet zo zijn dat er parkverraders actief zijn in ons landje die mijn macht ondermijnen? “Ondermijning”, het nieuwe modewoord en mind-fuck waar ik de bevolking bang mee maak. Ik gooi namelijk alles onder de noemer ‘gevaar en ontwrichtend voor de maatschappij’ en reken erop dat ik iedereen vervolg die niet meewerkt aan het uitvoeren van mijn compleet immorele opdracht.

Ineens schrik ik wakker en in de verte hoor ik nog vaag de muziek van een draaimolen, lachende kindjes en ruik ik de zoete geur van popcorn en suikerspin. Ik realiseer me dat ik wakker ben, dat dit werkelijkheid is. Ik kijk naar mijn lieve meisje die vannacht stiekem bij ons in bed is gekropen omdat ze bang was alleen te zijn. Mijn maag draait om, een brok in mijn keel en ik hou haar even stevig vast. Mijn God, wat schaam ik mij dat ik een vaste bezoeker ben van dat hypocriete en oneerlijke attractiepark, bestuurd door malloten en ééncellige amoebes.

Wie ondermijnt nu eigenlijk werkelijk onze samenleving?

Namens Niels,

een fijne dag…