Bewoners vrezen alsnog massale bomenkap Gondalaan

Bewoners van de Gondalaan en de Oude Haaksbergerweg zijn bang dat de lange rij monumentale eiken alsnog zal worden gekapt. Dit ondanks eerdere overeenstemming over het behoud van het grootste deel de bomen en een andere manier van asbestsanering op die plek. Er is een vanavond een besloten bijeenkomst bij De Bebsel waar onder meer wethouder Harry Scholten in wil gaan op de consequentie van de brief van minister Ollogren van Binnenlandse Zaken. Zij antwoordde op een brief van Carel Goothengel dat het besluit van 2014 om de bomen te kappen nu niet meer ongedaan gemaakt kan worden. Bewoners vrezen nu dat deze brief gebruikt zal worden om de eiken alsnog te kunnen kappen.

De gemeente Hof van Twente wil vooraf niet ingaan op de vraag wat er vanavond precies aan de orde komt. Ook PvdA-voorman Fred Rijkens maakt zich ernstig zorgen en roept advocaten op om dit op te pakken als daadwerkelijk wordt besloten om de bomen alsnog te rooien. Volgens hem denkt de minister ten onrechte dat er besloten is om de bomen te kappen terwijl dat inmiddels niet meer het geval is. Ook gedeputeerde Traag van de Provincie Overijssel zal vanavond aanwezig zijn tijdens de bijeenkomst.

Gerelateerde berichten