Bloembollen planten voor bijen op Burendag

De jaarlijkse Burendag start volgende week zaterdag met het planten van een groot aantal bloembollen. 11 buurtverenigingen en 3 scholen in de Hof van Twente hebben hiervoor in totaal 30 pakketten van 1000 bloembollen gereserveerd via deze actie van De Groene Loper. De bollenactie richt zich met name op bijen in de stadsrand en het buitengebied. In Goor worden er bollen geplant in de van Hoevellstraat, op ’t Gijmink en bij kindcentrum Monkie in de Rozenstraat. Het doel is om een bloeiende groene loper te hebben in het voorjaar van 2019 en de jaren daarna.Wie wil helpen met het planten van de bloembollen kan mailen naar info@groeneloperhofvantwente onder vermelding van de locatie waar je het liefst zou willen helpen. Je ontvangt dan een bevestiging met de tijden en de locatie.

Gerelateerde berichten

  • Alom gezelligheid tijdens Burendag 201822 september 2018 Alom gezelligheid tijdens Burendag 2018 Het is de vierde zaterdag van september en dat betekent landelijke Burendag. Op verschillende plekken in Goor wordt het evenement, dat bedoeld is om gezellig samen te komen en iets goeds […]
  • Asbest eruit, bollen erin…21 september 2018 Asbest eruit, bollen erin… Aanstaande zaterdag is het landelijke burendag. In ’t Gijmink in Goor is het Groene Burendag. Er worden 5000 bollen geplant in de wijk onder het motto 'Asbest eruit, Bollen erin'. De […]
  • Geld voor vergroening buurt via Oranjefonds1 juni 2022 Geld voor vergroening buurt via Oranjefonds Vanaf vandaag kunnen buren, buurttuinen, verzorgingshuizen, sportclubs, verzorgingstehuizen, scoutinggroepen, scholen, kinderopvang en andere maatschappelijke initiatieven financiën […]
  • ‘Boom-events’ moeten zorgen voor 35.000 extra bomen in de Hof9 december 2021 ‘Boom-events’ moeten zorgen voor 35.000 extra bomen in de Hof De gemeente Hof van Twente is samen met De Groen Loper een actie gestart om particulieren gratis bomen, zaaiingen en struiken af te nemen om te planten op eigen terrein of aan te bieden […]
  • Burendag en opening Plantjesbieb24 september 2021 Burendag en opening Plantjesbieb Morgen is weer de jaarlijkse Burendag en dan zullen er in diverse wijken en straten weer gezamenlijke werkzaamheden verricht. Ook wordt morgen De 'Beste Buur-bokaal' uitgereikt aan iemand […]