Rood Zwart kegelt machteloos Twenthe met monsterzege uit de beker

De opdracht voor Twenthe vanmiddag in het bekerduel tegen Rood Zwart was duidelijk. Twenthe moest gelijk spelen om zich direct te kunnen plaatsen voor een vervolg in het bekertoernooi en zelfs met een kleine nederlaag konden de Tricolores zich plaatsen. Het liep echter, na  wel een goede opening met in de 3e minuut de 0-1 score door Simon Hevink, uit op een debacle. Rood Zwart schakelde na de 0-1 achterstand een tandje bij en troefde Twenthe op alle fronten af. Voor rust liep Rood Zwart eenvoudig uit naar een riante 4-1 voorsprong zonder dat Twenthe daar veel tegen over kon stellen. Twenthe had wel wat kansjes, maar miste de scherpte in de afronding. Na de rust was het een herhaling van zetten, Rood Zwart bleef domineren en ging uiteindelijk met een 6-1 eindstand als verdiende winnaar het veld af.