PvdA doet voorstel om sanering toch vervolg te kunnen geven

De PvdA wil morgenavond in de Raadsvergadering met een voorstel komen waarin de asbestsanering in de Gondalaan, Oude Haakbergerweg en Haaksbergerweg toch door kan gaan op de manier zoals eerder gepland. “Eigenlijk stellen we voor om besluiten terug te draaien door terug te gaan naar de motie die de raad destijds heeft aangenomen.” zegt fractievoorzitter Fred Rijkens. “De besluiten die daar buiten vallen zouden dan na de sanering weer aan de orde moeten komen.” Daar is met name de medewerking van de bezwaarmakers voor nodig maar Rijkens denkt dat dat kan lukken. “We zijn nog aan het uitzoeken hoe het voorstel er precies moet uitzien maar duidelijk is dat er de nodige creativiteit én de bereidwilligheid van mensen nodig is, om uit deze impasse te komen.” Vorige week werd besloten om voorlopig geen eiken te kappen en de sanering in de openbare ruimte daar ook op te schorten. Dit na een brief van met ministerie van Binnenlandse Zaken waarin werd aangegeven dat er een bezwaarprocedure gevolgd zou moeten worden. De sanering van de tuinen gaat wel gewoon door.

Gerelateerde berichten

  • Voorlopig helemaal geen bomenkap in Gondalaan en Haaksbergerweg13 september 2018 Voorlopig helemaal geen bomenkap in Gondalaan en Haaksbergerweg Er wordt voorlopig geen enkele monumentale eik gekapt in de Gondalaan, Haaksbergerweg en Oude Haaksbergerweg. Dat was de verrassende mededeling van wethouder Harry Scholten vanavond […]
  • Gondalaan-comité weer in conflict met gemeente13 december 2018 Gondalaan-comité weer in conflict met gemeente Het Comité behoud Monumentale bomen Gondalaan/Oude Haaskbergerweg is boos op de gemeente Hof van Twente omdat ze niet mogen meepraten over de herinrichting van de buurt. Daarnaast is het […]
  • PvdA: Communicatie uitkomst GGD-rapport is ongenuanceerd27 april 2018 PvdA: Communicatie uitkomst GGD-rapport is ongenuanceerd De lokale fractie van de Partij van de Arbeid heeft grote moeite met de manier waarop de uitkomsten van het GGD-rapport over de bomenkap in de Gondalaan zijn gecommuniceerd. De PvdA noemt […]
  • GGD wil monumentale bomen laten kappen25 april 2018 GGD wil monumentale bomen laten kappen De 94 monumentale bomen aan de Gondalaan en Oude Haaksbergerweg in Goor moeten volgens de GGD Twente allemaal tegen de vlakte in het kader van de asbestsanering op 't Gijmink. Dat is het […]
  • Bewoners vrezen alsnog massale bomenkap Gondalaan13 september 2018 Bewoners vrezen alsnog massale bomenkap Gondalaan Bewoners van de Gondalaan en de Oude Haaksbergerweg zijn bang dat de lange rij monumentale eiken alsnog zal worden gekapt. Dit ondanks eerdere overeenstemming over het behoud van het […]