Salut organiseert ‘De kunst van het Zorgen en Loslaten’

Welzijnsorganisatie Salut uit de Hof van Twente organiseert de komende maanden de cursus ‘De kunst van het Zorgen en Loslaten’. Tijdens de cursus leert de mantelzorger voor zichzelf te zorgen en voor de naaste(n) zodat de mantelzorger energie overhoudt. Mantelzorgers hebben namelijk de neiging om voor hun naaste(n) te zorgen en zichzelf te vergeten. Hierdoor kunnen ze overbelast raken. Met deze cursus wil Salut dat voorkomen. In de cursus wordt stilgestaan bij de zorgsituatie waarin de mantelzorger terecht is gekomen. De manier waarop zorg wordt verleend. De mantelzorger leert bewust(er) om te gaan met de problemen die op zijn/haar pad komen. Bijeenkomsten vinden plaats bij het Parochiehuis te Delden en zijn gepland op 1 november en 31 januari van 9:30 tot 16:00 uur inclusief lunch en op 22 november, 13 december, 10 januari, 28 februari en 14 maart van 9:30-12:30 uur. Deelname is gratis. Interesse of meer informatie? Kijk op www.mantelzorgenloslaten.nl, bel Salut 0547-260053 of mail info@nullsalut-welzijn.nl.

Gerelateerde berichten

  • Gratis cursus ‘Omgaan met dementie’26 februari 2018 Gratis cursus ‘Omgaan met dementie’ Salut biedt voor mantelzorgers uit Goor en omgeving een gratis cursus ‘Omgaan met dementie’ aan. Tijdens deze cursus wordt uitgebreid informatie gegeven over deze ziekte. De deelnemers […]
  • Bijeenkomsten voor dementerenden en mantelzorgers2 augustus 2018 Bijeenkomsten voor dementerenden en mantelzorgers Welzijnorganisatie Salut organiseert in het najaar bijeenkomsten voor mensen met beginnende dementie én hun mantelzorger onder de titel 'De kunst van het zorgen en het loslaten'. Tijdens […]
  • Gratis cursus omgaan met dementie27 februari 2017 Gratis cursus omgaan met dementie Welzijnsorganisatie Salut organiseert een cursus van zes avonden voor mantelzorgers die mensen met dementie begeleiden. Tijdens deze cursus wordt uitgebreid informatie gegeven over de […]
  • Salut biedt overzicht diensten tijdens Corona-crisis23 maart 2020 Salut biedt overzicht diensten tijdens Corona-crisis Welzijns-organisatie Salut heeft een overzicht gemaakt van de diensten die te raadplegen zijn en de initiatieven die genomen zijn in Goor en omgeving in deze moeilijke periode waarin de […]
  • Mantelzorgers welkom op gratis wijnproeverij12 april 2018 Mantelzorgers welkom op gratis wijnproeverij Mantelzorgers uit Goor en omgeving zijn komende woensdag 18 april welkom op een gratis wijnproeverij bij de wijngaard van Twentewijn in Bentelo. Het initiatief voor deze avond komt van de […]