Salut organiseert ‘De kunst van het Zorgen en Loslaten’

Welzijnsorganisatie Salut uit de Hof van Twente organiseert de komende maanden de cursus ‘De kunst van het Zorgen en Loslaten’. Tijdens de cursus leert de mantelzorger voor zichzelf te zorgen en voor de naaste(n) zodat de mantelzorger energie overhoudt. Mantelzorgers hebben namelijk de neiging om voor hun naaste(n) te zorgen en zichzelf te vergeten. Hierdoor kunnen ze overbelast raken. Met deze cursus wil Salut dat voorkomen. In de cursus wordt stilgestaan bij de zorgsituatie waarin de mantelzorger terecht is gekomen. De manier waarop zorg wordt verleend. De mantelzorger leert bewust(er) om te gaan met de problemen die op zijn/haar pad komen. Bijeenkomsten vinden plaats bij het Parochiehuis te Delden en zijn gepland op 1 november en 31 januari van 9:30 tot 16:00 uur inclusief lunch en op 22 november, 13 december, 10 januari, 28 februari en 14 maart van 9:30-12:30 uur. Deelname is gratis. Interesse of meer informatie? Kijk op www.mantelzorgenloslaten.nl, bel Salut 0547-260053 of mail info@nullsalut-welzijn.nl.

Gerelateerde berichten

  • Gratis cursus ‘Omgaan met dementie’ voor mantelzorgers14 augustus 2021 Gratis cursus ‘Omgaan met dementie’ voor mantelzorgers Salut aanleiding gaat in samenwerking met Stichting Informele Zorg Twente de gratis cursus ‘Omgaan met dementie’ aan bieden voor mantelzorgers. Tijdens deze reeks van bijeenkomsten wordt […]
  • Gratis cursus ‘Omgaan met dementie’26 februari 2018 Gratis cursus ‘Omgaan met dementie’ Salut biedt voor mantelzorgers uit Goor en omgeving een gratis cursus ‘Omgaan met dementie’ aan. Tijdens deze cursus wordt uitgebreid informatie gegeven over deze ziekte. De deelnemers […]
  • Presentje voor mantelzorgers Salut16 november 2021 Presentje voor mantelzorgers Salut Salut bestaat 5 jaar en wil tijdens deze verjaring de mantelzorgers in het zonnetje zetten. Bent u mantelzorger of kent u iemand die mantelzorger is in Hof van Twente? Dan nodigt Salut u […]
  • Esther in de bloemen gezet op ‘Dag van de mantelzorg’10 november 2021 Esther in de bloemen gezet op ‘Dag van de mantelzorg’ Ze is zichtbaar blij verrast met de bos bloemen die ze kreeg van Rita Schreijer van Salut. De Goorse Esther Oosterkamp werd vandaag in het zonnetje gezet in het kader van de 'Dag van de […]
  • Mantelzorgers in het zonnetje gezet10 november 2020 Mantelzorgers in het zonnetje gezet Het is 10 november en dus de 'Dag van de Mantelzorg'. Op deze dag zetten Salut en de gemeente Hof van Twente mantelzorgers in het zonnetje. Die uit waardering voor hun inzet, toewijding, […]